Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Legally Blonde, De Musical kiest voor nieuwe actrice voor rol Elle Woods

LEGALLY BLONDE, de musical rond Elle Woods, een schijnbaar dom blondje dat rechten gaat studeren aan de universiteit van Harvard, komt in februari 2023 eindelijk naar de zalen! De productie werd door de coronacrisis, net als zovele producties, uitgesteld. Daardoor ontstond er een agendaprobleem voor hoofdrolspeelster Ianthe Tavernier. Gelukkig heeft producent Au Fond Producties een waardige opvolgster gevonden in Helle Vanderheyden.

Namen als Loes Van den Heuvel, Ivan Pecnik, Jo Hens en Line Ellegiers werden al eerder aangekondigd. Niemand minder dan Prinses Iris uit de Studio 100-reeks “Prinsessia” Helle Vanderheyden neemt het roze hoedje met plezier over, en kruipt in de rol van vrouwelijk icoon Elle Woods.

HELLE VANDERHEYDEN (Elle Woods): “Ik was enorm vereerd dat ze mij vroegen om deze rol over te nemen! Elle Woods is toch een beetje een droomrol om te spelen. Het zal een enorme uitdaging worden, maar daar hou ik wel van. En eerlijk gezegd lijkt het mij een voorrecht om een symbool te mogen spelen van girlpower in deze tijden!”

MANU JACOBS (regisseur): “Uiteraard was het jammer om te vernemen dat we het parcours niet konden uitrijden met Ianthe, maar we hebben echt alle begrip voor de situatie. We hebben ook goed overleg gehad met Ianthe en zijn dan ook blij dat zij haar steun uitspreekt voor Helle en de productie. Verder hebben we 200% vertrouwen in haar opvolgster: Helle is een perfect match met Elle. Het is dan ook maar een lettertje verschil.”

IANTHE TAVERNIER: "Jammer dat ik het hoedje moet doorgeven wegens agendaproblemen, maar ik ben er zeker van dat de rol in goede handen terecht komt. Helle en ik zijn goeie vriendinnen en werken vaak samen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit goedkomt. Het spreekt voor zich dat ik de productie alle succes toewens en nu al uitkijk naar de première!"

BIOGRAFIE HELLE VANDERHEYDEN

Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Helle vertolkt sinds het 21e seizoen studente Martha in de comedyserie DE KOTMADAM. In GEUBELS EN DE BELGEN speelde zij de vrouw van Philippe Geubels. Ze speelde gastrollen in BINNENSTEBUITEN, KOSMOO, NACHTWACHT en FAMILIE. Bij de kinderen is Helle bekend als Prinses Iris uit de Studio 100-tv-reeks PRINSESSIA. Ook op musical- en theatergebied heeft Helle haar sporen verdiend. Ze speelde mee in DOMINO DE MUSICAL, SNEEUWWITJE, SPAMALOT, DE PRODUCERS, LA CAGE AUX FOLLES, DOORNROOSJE, GREASE, ASPE, THE ROCKY HORROR SHOW, WINTERREVUE EXTRA LARGE, WINTERREVUE MADE IN BELGIUM en ASSEPOESTER. Vorig jaar maakte ze haar debuut als choreografe voor de musical ROBIN HOOD & IK. Samen met Isabella A en Ianthe Tavernier maakt Helle ook deel uit van de coverband Les Copines.

Vanaf donderdag 9 februari 2023 is het zover… LEGALLY BLONDE, de musical, kleurt de Stadsschouwburg Antwerpen en het Trixxo Theater Hasselt knalroze. Elle Woods toont als geen ander dat het helemaal oké is om jezelf te zijn en vecht op haar eigen ludieke manier voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Producent Au Fond Producties trommelt een professionele cast van 30 acteurs, een live orkest én een chihuahua op om het publiek een fantastisch avondje uit te bezorgen.

LEGALLY BLONDE vertelt het verhaal van Elle Woods (Helle Vanderheyden), een jonge studente die hopeloos verliefd is op haar liefje Warner (Jo Hens) en besluit om hem overal naartoe te volgen. Wanneer Warner het uitmaakt om een studie Rechten te volgen, kan Elle niets anders doen dan… ook Rechten te gaan studeren! Tegen alle vooroordelen in probeert ze het te maken als advocate: een roze goudvis in een wereld vol haaien, met Professor Callahan (Ivan Pecnik) als meest bloeddorstige. Gelukkig leert ze vele vrienden kennen waaronder kapster Paulette (Loes Van den Heuvel), Brooke (Line Ellegiers) en Emmett (Lars Cuynen), en helpt chihuahua Bruiser haar over alle obstakels heen. Een hilarische feelgood musical, mét 14-koppig live orkest en… mét chihuaha! Manu Jacobs is regisseur van dienst.

LEGALLY BLONDE, de musical, gaat vandaag opnieuw in verkoop! Wie z’n tickets bestelt voor 30 april, ontvangt een “terug-naar-het-theater”-korting van 20%! Tickets en info via www.aufondproducties.be of Teleticketservice (070 34 53 45; maandag tot vrijdag van 13 tot 17.30 uur).

MUSICAL LEGALLY BLONDE - PRAKTISCHE INFO

De productie speelt zowel in Antwerpen (Stadsschouwburg) als in Hasselt (Trixxo Theater).

10 februari - 20 uur - Stadsschouwburg Antwerpen
11 februari - 20 uur - Stadsschouwburg Antwerpen
12 februari - 15 uur - Stadsschouwburg Antwerpen

17 februari - 20 uur - Stadsschouwburg Antwerpen
18 februari - 20 uur - Stadsschouwburg Antwerpen
19 februari - 15 uur - Stadsschouwburg Antwerpen

24 februari - 20 uur - Stadsschouwburg Antwerpen
25 februari - 20 uur - Stadsschouwburg Antwerpen
26 februari - 15 uur - Stadsschouwburg Antwerpen

17 maart - 20 uur - Trixxo Theater Hasselt
18 maart - 20 uur - Trixxo Theater Hasselt
19 maart - 15 uur - Trixxo Theater Hasselt

Tickets en informatie via www.aufondproducties.be
of via het callcenter van Tele Ticket Service. Het callcenter is bereikbaar op werkdagen van 9 uur-12.30 uur en 13.30-18 uur.
België: 070 345 345 (max. 0,30 EUR/min)
Nederland: 0900 45 000 45 (0,45 EUR/min)


› Gepubliceerd donderdag 31 maart 2022 om 22:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook