Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Vlaamse topacteurs op de bühne in Fientje Beulemans

Op 18 maart 1910 ging ‘Le Mariage de mademoiselle Beulemans’ in première in Brussel. De voorstelling werd een gigantisch succes in binnen- én buitenland. Door het theaterstuk werd Brussel op de kaart gezet in de internationale theaterwereld. Het succes van deze klassieker is te danken aan enkele typische Belgische ‘ingrediënten’: folklore, plantrekkerij en… bier. Meer dan honderd jaar later, wekt Loge 10 Theaterproducties Fientje Buelemans weer tot leven. Want meer dan een eeuw na de creatie is het theaterstuk nog altijd relevant.

De voorstelling ‘Fientje Beulemans’ loopt van 4 mei tot en met 22 mei 2022 in het Antwerpse Fakkeltheater. Op het podium staan topacteurs als Nathalie Wijnants, Ben Rottiers, Daan Hugaert, Erik Goris, Lulu Aertgeerts, Elias Bosmans, Marijke Hofkens en Dirk Bosschaert. Het is trouwens de laatste keer dat je acteur Ben Rottiers – die je onder andere kent als ‘Pol’ in F.C. De Kampioenen – zal zien spelen, want na deze productie gaat hij op pensioen.

Fientje Beulemans is één van de grootste Belgische theaterklassiekers, geschreven in 1910 en een instant succes. Dit verhaal van een brave Brusselse vader rond de jaren 1900, is een subtiele mengeling van romantiek, humor en sentimentaliteit. Het stuk speelt zich af in Brussel, waar Fientje – de enige dochter van de rijke brouwer Beulemans – wordt uitgehuwelijkt aan Isidoor – de enige zoon van de concurrerende brouwer Meulemeester. Maar Isidoor heeft een rivaal in de persoon van Albert Delpierre. Een knappe, jonge Parijzenaar die stage loopt bij brouwerij Beulemans én zijn oog heeft laten vallen op Fientje. Voor wie kies Fientje?

Er staat een indrukwekkende cast op het toneel: Nathalie Wijnants, Ben Rottiers, Daan Hugaert, Erik Goris, Lulu Aertgeerts, Lennart Lemmens, Elias Bosmans, Marijke Hofkens en Dirk Bosschaert.

Bruno Van Heystraeten van Loge10 Theaterproducties: “Fientje Beulemans is één van de grootste Belgische klassiekers. Een hele eer om dit stuk, meer dan een eeuw nadat het geschreven werd, te regisseren. Het is een mengeling van romantiek, humor, sentimentaliteit en typische zwans. Iets dat blijft werken, ondanks de veranderde tijdsgeest.”

Info en tickets:

De voorstellingen lopen van 4 mei tot en met 22 mei 2022

Rode Zaal Fakkeltheater, Antwerpen

Tickets kosten 26 euro en vind je via www.loge10.be


› Gepubliceerd maandag 11 april 2022 om 22:12 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook