Sterrennieuws
| Vlaanderen

› De succesformule van ED TV slaat aan

Eén jaar ED TV, dat is goed voor 20 straffe fictiereeksen, 70 camping ED’s, 60 GazEDjes, 18 samenwerkingspartners en veel meer. Maar vooral: meer dan 40 000 jongeren gingen al aan de slag met het platform. Er is dus duidelijk nood aan een ‘educatieve Vlaamse Netflix’.

Thema's waar jongeren vandaag mee worstelen bespreekbaar en toegankelijk maken, ook in 2022 blijft dit de hoofddoelstelling van ED TV. Maar daar blijft het niet bij, want ED TV is bijzonder ambiteus. Het educatieve platform van oprichters James Cooke & Bob Jennes wordt voortdurend verder uitgebouwd met nieuwe fictiereeksen, onderwijstools en partnerships.

Zo sloegen VRT NU & ED TV de handen in elkaar met het ijzersterk format Generation M: The story of my life.

“Deze innovatieve webreeks brengt straffe jongerenfictie in combinatie met een live studiogesprek. De basis voor de fictiereeks zijn pakkende, waargebeurde en bovenal herkenbare getuigenissen van jongeren”, vertelt bedenker James Cooke. Met Dorianne Aussems als host in de studio komen de jongeren zelf aan het woord, net als hun entourage, vrienden, specialisten of lotgenoten. “Generation M: The story of my life biedt zo de nodige omkadering om jongeren een klankbord te geven, om drempels te verlagen en taboes te doorbreken”, aldus James.

Naast de jongeren zelf richt ED TV zich op het onderwijsveld dat ook overtuigd raakte van de kracht van dit educatief platform.

Getuige hiervan zijn niet enkel de vele scholen die aan de slag gingen met het lesmateriaal, maar ook verschillende gemeentebesturen die investeerden in het welzijn van hun jongeren. Steden als Brugge, Oostende en Sint-Truiden gaven ED TV een waardevolle plaats in hun curriculum.

ED TV blijft verder investeren in de toekomst en de ontwikkeling van de Vlaamse jeugd. “We zijn dit verhaal in eerste instantie beginnen bouwen in functie van het welzijn van jongeren. Daar willen we nu uitbreidingen aan toevoegen”, zegt Bob Jennes. “Binnenkort krijgt het platform een volledig nieuw luik, de EDucator. Deze interactieve omgeving draait volledig rond Leren Leren en ondersteunt de leerlingen met 3 belangrijke pijlers: Planning & organisatie, Projecten & opdrachten en Studietips”.

Volgende namen plaatsten reeds hun schouders onder ED TV door hun verhaal te delen met de jongeren: Conner Rousseau (welzijn), Manou Kersting (drugs), Jens Dendoncker (epilepsie), Gloria Monserez (welzijn), André Hazes (ouderverlies), Tom De Cock (adoptie), Laura Tesoro (faalangst), Sven De Ridder (alcohol), Ianthe Tavernier (onzekerheid), Juan Gerlo (gaming), Wanne Synnave (coming out), Senne Misplon (transgender), Eline De Munck (ondernemen) e.v.a.

Ook de fictiereeksen op ED TV kunnen rekenen op de steun van heel wat bekende acteurs, waaronder Warre Borgmans, Tine Embrechts, Kürt Rogiers, Tom Van Landuyt, Peter Thyssen, Ann Tuts, Jelle Cleymans, Kamal Kharmach, Kim Van Oncen, Ann Van den Broeck, Bieke Illegems, e.v.a.

Volg alle ontwikkelingen en nieuwtjes op www.edtv.be of via alle socials.


› Gepubliceerd dinsdag 11 januari 2022 om 14:59 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uitSterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook