Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Zesde editie van de Winterrevue – Made in Belgium van start in Elckerlyc Antwerpen

Na een jaar pauze wilden de makers van de Winterrevue hun zesde editie niet opnieuw in de ijskast stoppen door Corona. "Eén ding is zeker…", zei regisseur Stany Crets voor aanvang. "Wij spelen het hele weekend lang nog tot 5 december de pannen van het dak. Nadien nemen we dan voor even afscheid, maar dit weekend geven we op een veilige manier een dik feestje dat niemand wil missen!" En dat dik feestje werd gerealiseerd door een schitterende live show met een fantastische cast, spetterend ensemble en live orkest o.l.v. Erik Melaerts. Centrale gast dit jaar was special guest Ingeborg.

Regisseur Stany Crets gaf de regels voor het bijwonen van het spektakel bij aanvang onmiddellijk mee: “U MOET zich vanavond amuseren en U MOET lachen”. In de show zaten dan ook talrijke sketches waarbij we een speciale vermelding willen maken voor Dirk Van Voren. Hij weet als geen ander om de lachspieren van het publiek te bespelen. Hilarische sketches zoals het Belgisch kampioenschap Wielrennen en een filmopname van de Leeuw van Vlaanderen dat omgedoopt werd naar de Meeuw van Vlaanderen zullen je verbazen.

Verder zit de ganse show die als thema Made in Belgium kreeg, doorspekt met Belgische liedjes. K’s Choice Not an addict mocht de spits afbijten en nadien volgen een rollercoaster van liedjes zoals nummers van Hooverphonic, Christoff, Ann Christy, Sandrine, Gorki, De Kreuners en Milk Inc. om er maar enkele op te noemen. Zo is er ook een prachtige medley van liedjes van Soulsister en Natalia.
Een speciale vermelding wil ik maken voor mijn persoonlijke favoriet van de show namelijk het nummer ‘Voir un ami pleurer’ van Jacques Brel gebracht door Ingeborg en dit gemixt met ‘Formidable’ van Stromae gebracht door Laurenz Hoorelbeke. Elk van de castmembers waaronder ook Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Hell Vanderheyden gaven het beste van zichzelf.

Ingeborg is een fantastische keuze als special guest voor de show. Ze heeft een prachtige stem en brengt haar eigen nummers waarbij haar Eurovisiesongfestivalnummer ‘Door de wind’ een oprechte ode wordt aan het publiek: “Door u zijn we nooit alleen!” verwijzend naar het feit dat een theater niets is, zonder het Vlaamse theaterpubliek.

Vandaar onze oproep: “Mensen, ga dit weekend naar deze Winterrevue show!” In Theater Elckerlyc doen ze er alles aan om een coronaveilige beleving voor de bezoekers te realiseren. De échte fans van de Winterrevue, die niet kunnen wachten op de nieuwe speeldata van deze editie, raden we aan om dit weekend nog naar het theater te gaan. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

De WINTERREVUE – MADE IN BELGIUM houdt uiteraard rekening met de vereiste veiligheidsrichtlijnen: het tonen van een Covid Safe Ticket aan de inkom en het dragen van een mondmasker in het theater.

Info en tickets:

WINTERREVUE van 3 december tot en met 5 december in Theater Elckerlyc. De overige speeldata worden gecommuniceerd van zodra deze bekend zijn.
Een productie van Theatertainment voor Theater Elckerlyc.

Regie & concept: Stany Crets
Choreografie: Eva Scheffers, Oonagh Jacobs, Steven Savelkoels
Live orkest: o.l.v. Eric Melaerts

Met: Ingeborg, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke

Ballet: Barbara De Winter, Samantha Lernout, Kenny Verelst, Gian Schrouff, Eva Neys en Jasper Van Huigevoort

Orkest: Peter Ryckeboer, Pieter Van Malderen, Alain Verriest, Matthias Standaert

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

Tickets: www.elckerlyc.be – 070/691.002 – (max 0.30 euro/minuut)


› Gepubliceerd zaterdag 4 december 2021 om 08:24 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook