Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Paljas zal toch blijven bestaan

Eind december 2021 zou het doek vallen over Paljas producties, net geen 50 jaar lang een vaste waarde in het Vlaams theaterlandschap. We schrijven 'zou' want op de valreep is een stopzetting vermeden. Jeroen Maes en Kenneth Smets nemen namelijk de fakkel over.

Beide heren vonden het te jammer dat dit sympathiek theaterhuis zou verdwijnen en gingen dan ook polsen bij Paljas omtrent de mogelijkheden voor een overname. Er werd meteen enthousiast gereageerd. Wat niet zo vreemd is want Jeroen Maes is erg vertrouwd met de producties van Paljas. (hij regisseerde er 'Double act', 'Vriendinnen', 'Huisvrouwmonologen' en 'Shirley Valentine'). Die fijne samenwerkingen en de belofte niet aan het DNA van paljas producties te raken leidde vrij snel tot een akkoord. Met 2 glunderende partijen tot gevolg. Zowel Gerd De Ley (stichter van Paljas) alsook
zijn dochter Tania De Ley zijn bijzonder opgelucht dat hun levenswerk wordt verdergezet en dat door een team waar ze het volste vertrouwen in hebben. Jeroen Maes en Kenneth Smets van hun kant zijn bijzonder blij met deze opportuniteit en kijken er naar uit om zowel bestaande Paljas producties alsook nieuwe voorstellingen te creeren en aan te bieden aan organisatoren en Cc's.

U kan alles volgen via www.paljas.be ! Vanaf 1 januari 2022 is het aan de nieuwe ploeg om Paljas naar hun 50e verjaardag te leiden en het voor te bereiden op minstens nog eens 10 jaar.

Jeroen Maes en Kenneth Smets zijn de drijvende krachten achter Het Prethuis. Ze brengen toegankelijke, originele komedies, die bijzonder worden gesmaakt door het publiek met goedgevulde tournees als gevolg. Met 'Paljas Theaterproducties' zien zij de kans om ook kleine voorstellingen te creëren over hedendaagse thema's, die niet noodzakelijk pure komedies hoeven te zijn. (hoewel humor een belangrijke factor blijft) Het Prethuis en Paljas Producties gaan volledig los staan van elkaar met elk hun eigenheid, maar op praktisch en personeelsvlak zeker aanvullend en ondersteunend waardoor Paljas gelukkig terug een toekomst heeft!


› Gepubliceerd woensdag 27 oktober 2021 om 09:29 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook