Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Vlaamse film De Gebroeders Schimm in griezelstijl in premiere

Vrijdagavond 29 oktober ging in Kinepolis Antwerpen de geestige griezelfilm De Gebroeders Schimm in premiere. Met indrukwekkende special effects, griezelige monsters en originele personages, werd dit passieproject van de broers Michael en Andrew Van Ostade lovend onthaald. Deze Vlaamse familiefilm palmt de herfstvakantie in met tal van avant-premières en is vanaf 3 november te zien in 23 bioscopen.

De officiële Belgische premiere van de film De Gebroeders Schimm was een feestelijk evenement, volledig in de griezelstijl van de film. In de donkere cinemazaal gingen Michael en Andrew (regisseurs/scenaristen/acteurs) als professionele spokenjagers, in vol ornaat van hun personages, op zoek naar "emonen" (de persoonlijke demonen uit de film). Er werden geen paranormale verschijnsels gevonden, dus de film kon beginnen.

Na de film werden alle eregasten op het podium gehaald - onder een daverend applaus van de volle zaal - door presentator Jelle Mels (Karrewiet): Michael en Andrew Van Ostade, Tine Embrechts, en de nieuwkomers Eva Luna Van Hijfte, Nilou Hemat en Henri Medard.

Halloween avant-premieres

Wie zin heeft gekregen om de film te ontdekken, kan vanaf 3 november terecht in maar liefst 23 bioscopen. Kan je niet langer wachten? Kom dan naar een van de avant-premières en ontmoet er de cast. Om helemaal in de Halloween sfeer te blijven, krijgt al wie verkleed komt of het codewoord "bezetel" zegt, een echte treat.

Afspraak op volgende vertoningen:
zaterdag 30 oktober: Lumière Brugge, 14u30

zondag 31 oktober:
The Roxy Theatre Koersel 13u30
Ciné-Aalst Palace om 14u
De Keizer Lichtervelde om 16u
UGC Antwerpen 19u30

maandag 1 november: Sphinx Gent, 14u30

dinsdag 2 november: Lumière Mechelen, 14u30

woensdag 3 november: Lumière Antwerpen, 14u30

donderdag 4 november: Cinema ZED Leuven, 14u30

Vanaf 3 november te zien in Sphinx cinema (Gent), Kinepolis (Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Brugge, Oostende), Lumière (Antwerpen, Brugge, Mechelen), Cinema ZED (Leuven), Budascoop, Cinema Central Ninove, The Roxy Theatre (Koersel), Cultuurhuis De Keizer (Lichtervelde), Focus Cinema (Geraardsbergen), UGC (Antwerpen, Mechelen, Turnhout), Euroscoop Genk en Cine-Aalst Palace.


› Gepubliceerd vrijdag 29 oktober 2021 om 21:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook