Sterrennieuws
Boek | Vlaanderen

› Klinisch psychologe Ine De Deken signeert volgende week haar succesvolle 'Weten wat je wil'-debuut op 'LEES! Het Boekenfestival' in Antwerp Expo

Met 'Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out' maakt de West-Vlaamse klinisch psychologe Ine De Deken haar debuut als auteur. Met goedkeuring van en gebaseerd op Sonja Kimpen haar bestseller 'Sterker dan Stress', is het actieve doe- en denkboek van Ine een absolute voltreffer. "Door de ingrijpende coronamaatregelen en lockdown hebben veel mensen het roer omgegooid en zijn bewuster gaan leven. De voorbije maanden heb ik in mijn praktijk getuigenissen gehoord van kappers en horeca-uitbaters die tijdens de verplichte sluiting tot het besef en inzicht kwamen dat ze klaar waren met die job. Een aantal van hen is na de lockdown niet meer opgestart. Corona heeft er in die zin ook toe bijgedragen dat heel wat mensen de tijd hebben genomen om na te denken over hun leven aan de hand van een sterke zelfreflectie en daar gaat ‘weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out’ ook over. Lijd je je leven of leid je je leven?"

Herstelboom

In haar boek maakt Ine De Deken gebruik van de befaamde 'wensboom en jaarboom', een begrip dat Sonja Kimpen al eerder introduceerde in haar boeken. "Bij haar heb ik dat waardevol idee geleend en verder uitgewerkt. De wensboom is een verzameling van dingen waar je in dit leven nog allemaal van droomt, toegepast op verschillende levensdomeinen: Gezin, werk, hobby's, plaats in de maatschappij,... In mijn boek wordt die wensboom geconcretiseerd en voeg ik er ook nog een herstelboom aan toe. Die hebben Sonja en ik samen gecreëerd. Dat is voornamelijk voor mensen die herstellende zijn van een zware burn-out, depressie, onverwerkte rouw, trauma of iets dergelijks en hierdoor werkelijk vastzitten. Als je het gevoel hebt dat je echt vastzit in het leven, is het belangrijk om eerst en vooral met deze herstel-of verwerkingsprocessen aan de slag te gaan. Alleen zo zal je verder op weg geraken naar een leven waarin je je grootste levensdromen- en doelen kan bereiken", aldus Ine.

Burn-out

Ine De Deken is als klinisch psycholoog ook nog verbonden als coördinator aan haar eigen paramedisch centrum & vormingscentrum, ViZiT. Vanuit die praktijkervaring, maar ook uit de individuele begeleiding, de groepsessies en webinars is de sterke toename van de burn-outs 1 van de doorslaggevende argumenten waarom ze dit boek heeft geschreven. "Door mijn specialisatie en het werken in de praktijk, zie ik dagelijks hoe het aantal burn-outs blijft stijgen en vooral bij jongvolwassenen in een recordtempo toenemen. Op een gegeven moment zijn er bij mij een aantal alarmbellen afgegaan en dacht ik: hier moet iets aan gebeuren. Het was een sterk signaal. De mensen die ik als psychologe begeleid bij hun burn-out, maakten mij snel duidelijk dat er heel wat theoretische boeken op de markt zijn, maar de meesten hebben daarvoor geen energie en concentratie. De luide roep voor een praktisch werkboek is niet in dovenmansoren gevallen, integendeel. De ervaring die ik opbouwde tijdens de vele sessies en workshops, gecombineerd met de wensboom en herstelboom, hebben we netjes verwerkt in het doe-boek 'Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out'. Het is een echt werkboek dat mensen vooruithelpt en waarmee ze onmiddellijk met zichzelf aan de slag kunnen, dat merk ik uit de vele positieve reacties die ik de voorbije weken al kreeg."

Nu maandag 1 en dinsdag 2 november 2021 signeert Ine De Deken tussen 10u00 en 18u00 haar 'Weten wat je wil'-debuut op 'LEES! Het Boekenfestival', dat in Antwerpen Expo plaatsvindt als vervanger van De Boekenbeurs. Iedereen die langskomt op de beurs en een boek aanschaft, krijgt er een leuke attentie en een gratis trainingsavond rond zelfzorg bij. Je maakt ook nog kans om toegang te winnen op een splinternieuwe vorming ('Leidinggeven en Zelfzorg') of de online trainingsreeks ('Meer energie, minder stress').

Meer info over Ine De Deken haar boek 'Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out' vind je op www.Centrumvizit.be


› Gepubliceerd vrijdag 29 oktober 2021 om 20:22 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook