Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Ambetante Tantes nog tot 30 oktober 2021 in Kleine Fakkel Antwerpen

Nog tot en met 30 oktober 2021 kan je in de Kleine Fakkel onder de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen gaan kijken naar Ambetante Tantes. Take Twee Producties brengt er een heerlijke komedie van de hand van auteur Ben Bervoets, zijn tweede, maar zeker niet zijn laatste toneelstuk. Ambetante Tantes haalt de bezoekers terug naar de jaren 1930 ten tijde van Koning Leopold 3.

Achiel (Ron Boeuvelet) en Nand (Vincent De Coninck) hebben een klein, lokaal kruidenierswinkeltje dat niet erg goed functioneert. Achiel zal bezoek krijgen van zijn ambetante tantes Melanie (Linda Dhaene) en Francine (Marleen Korthoudt). Zij komen zich moeien met het reilen en zeilen van de winkel. Ontdekken zij de affaire van Nand met buurmeisje Florance (Frieda Sijsmans)? En zullen zij de winkel en woonst te koop zetten?

Ambetante Tantes is een zalige komedie die danig op je lachspieren zal werken. Een dikke pluim voor de ambetante tantes van dienst die met hun strenge grimassen iedereen de stuipen op het lijf jagen. Zodanig zelf dat Achiel ervan zot wordt. Daarom krijgt Ron Boeuvelet een ereplaats voor een prachtige vertolking op ons podium. Hij maakt met zijn rol het theaterstuk erg pittig. Zet naast hem Nand, gespeeld door Vincent De Coninck, en er gebeurt magie op het podium. Vincent vertolkt het hulpje van Achiel die doorheen het stuk evolueert van onzekere snul tot een uitgebalanceerd personage.

Take Twee Producties zet in dit stuk ook Ben Bervoets en Jerry Verhaert op de planken. Jerry speelt een welbespraakte dokter en Ben Bervoets neemt de rol van notaris voor zijn rekening. Maar zal de winkel en woonst uiteindelijk verkocht door hem worden of niet?

Ambetante Tantes is een absolute aanrader. Je kan het stuk nog tot 30 oktober gaan bekijken in Antwerpen. Info en tickets via www.fakkeltheater.be


› Gepubliceerd dinsdag 12 oktober 2021 om 22:37 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook