Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Assisen 3 - De Wurgmoord: anderhalf jaar wachten op de premiere van super spannende voorstelling

Het publiek moest er even geduld voor uitoefenen, maar zondag 5 maart ging Assisen 3 - De Wurgmoord dan eindelijk van start. Het stuk was normaliter gepland om op 15 maart 2020 in premiere te gaan, toen het gekende virus toesloeg. Theater Elkerlyc en productiehuis Uitgezonderd. zwaaiden nu wel met veel plezier hun deuren open voor iedereen met een covidsafe-ticket en dan opende "het rijk der vrijheid": genieten van een heerlijke theatervoorstelling zonder mondmasker. Het publiek stond ook deze keer voor een zeer moeilijke beslissing: als een volwaardige assisenjury moest het oordelen over schuld of onschuld van Raf De Graeve, gespeeld door acteur Hans Ligtvoet. Samen met acteurs Marijn Devalck, Danni Heylen, Linda De Ridder en Sandrine Andre kom je in een rollercoaster van emoties terecht. Alles wordt in goede banen geleid door voorzitter Frans Maas, terwijl zijn Procureur Des Konings Durieux (Francesca Vanthielen) een robbetje op de buhne uitvecht met advocaat Colin (Kurt Rogiers).

Assisen 3 is een ijzersterk concept van de hand van regisseur Frank Van Laecke en Peter Romer. Het publiek mag als een volwaardige assisenjury oordelen over schuld of onschuld van een verdachte die een wurgmoord op zijn geweten heeft. Regieassistent Jaak Lema heeft een spannende voorstelling gemaakt.

Assisen 3 - De Wurgmoord brengt het verhaal van kaartlegster Rita Celis die door haar fervente klant Raf de Graeve werd vermoord. Hoewel de beklaagde de feiten bekende, is het toch onduidelijk of hij alleen de schuldige is. Zijn er elementen die hem misschien in de richting van deze wanhoopsdaad hebben gedwongen? Speelde een jaloerse waarzegster - of beter "paragnoste" - ook een vuil spelletje? Een zeer moeilijke beslissing die door een jou als toeschouwer gemaakt moet worden!

Het theaterstuk munt uit op allerlei vlakken: de sterke verhaallijn in een perfect nagebouwde rechtszaal (een dikke pluim voor de decorbouwers!) wordt op regelmatige basis onderbroken door flash-backs waardoor je als publiek ondergedompeld wordt in een kluwen van relaties. Daarnaast is er de ijzersterke cast. Danni Heylen, Marijn Devalck (met Limburgs accent) en Linda De Ridder (met Antwerpse tongval) spelen fantastisch neergezette typetjes. Voor Sandrine Andre zal het wel een vreemde theatersetting zijn. Zij speelt namelijk al jaren de partner van Kurt Rogiers in de soap Familie die nu ook in Assisen 3 meespeelt, maar nu moet ze haar onschuld ook proberen te bewijzen als getuige Sophie Meulders. Een pittig weetje is trouwens dat Sandrine zelfs met haar echte partner Hans Ligvoet (in de rol van beschuldige Raf De Graeve) op het podium stond.

Een theaterstuk met bijzonder veel tekst waarin je als publiek interactief moet mee beslissen over het lot van een echte persoon. Genoeg argumenten dus om zeker nog tickets te boeken. Er zijn nog plaatsjes vrij voor dit beklijvende proces. Assisen 3 - De Wurgmoord is nog te zien tot en met 26 september in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Info en tickets

Locatie: Theater Elckerlyc in Antwerpen
Vanaf 5 september t.e.m. 26 september

Info & tickets: www.uitgezonderd.be

Productiehuis Uitgezonderd. kondigde trouwens nu al de geboorte van Assisen 4 - De Sterrenmoord aan. Deze voorstelling zal te zien zijn in juni en juli 2022 in Theater Elckerlyc in Antwerpen.


› Gepubliceerd maandag 6 september 2021 om 22:44 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook