Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Factory of Sweetness in Tienen is een groot feest

De festivalzomer kende een wat valse start door de nog heersende Coronamaatregelen, maar nu dat de zon mooi schijnt en het overheerlijk festivalweer is, zitten er deze nazomer in de maand september nog enkele mooie festivals in de kalender. Een belangrijke hierbinnen h is Factory of Sweetnes, het alternatief voor Suikerrock in Tienen. In een prachtige setting naast de gebouwen van de Tiense Suikerraffinaderij kunnen ze daar een mooie affiche presenteren.

Vrijdagavond werd het feestje daar al afgetrapt. Met een Covid-safe ticket kan je er nu zonder mondmasker rondlopen en genieten van prachtige muziek: soms met een stevige beat voor een beperkter publiek of met een grote naam voor het brede publiek. Vrijdag was een overheerstend jeugdige affiche met Go_A uit Oekraïne die wij allemaal kennen van het nummer Shum uit het recentste Eurovisiesongfestival. Daarna waren het de dreunende beats van Compact Disk Dummies en Goose die iedereen de beetjes liet losgooien.

Gisteren, zaterdag, werd er breder geprogrammeerd. Met Mama's Jasje kregen we liedjes uit Liefde voor Muziek en enkele klassiekers uit de oudere doos te horen. Er kwam veel volk opdagen voor DJ-producer Regi die Jaap Reesema en Camille meebracht naar Tienen. Daarnaast mochten enkele artiesten (o.a. Amber) uit de Regi's Academy hun podiumdebuut maken. Voor de leeuwen gegooid worden op gekende hits van Milk. INC. Ze doen het toch maar weer! Regi bracht een sterke show met stage flames en een knappe lichtshow. Daarna was er nog een grote mijnheer op de affiche! Publiekslieveling Bart Peeters was in zijn nopjes. "Eindelijk mogen we deze zomer nog eens optreden!" Hij bracht zijn band De Ideale Mannen mee en wist iedereen te charmeren met een hitgevoelige setlist. Suikerrock zonder huis-DJ Dirk Stoops kan en mag niet bestaan en dus mocht de man zorgen dat de beentjes en handen de lucht in werden gegooid tot in de vroege uurtjes.

Vandaag, zondag 5 september, kan je gaan kijken naar Mats, Janez Detd en topacts De Mens en The Levellers. Info en tickets via https://www.factoryofsweetness.be/ Er zijn nog tickets online verkrijgbaar.

Wij kijken alvast uit naar Suikerrock 2022 van 28 tot en met 31 juli, hopelijk opnieuw in de Tiense binnenstad. De markt van Tienen zou dan opnieuw moeten kunnen stralen met topartiesten. Op de affiche hiervan is het nog even wachten al hebben wij onze suggesties overgemaakt aan de organisatoren.


› Gepubliceerd zondag 5 september 2021 om 12:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook