Sterrennieuws
Boek | Vlaanderen

› Klinisch psycholoog Ine De Deken debuteert als auteur met het vervolg op Sonja Kimpen haar bestseller

Op vrijdag 10 september 2021 verschijnt het debuut 'Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out' van auteur, klinisch psycholoog, burn-out expert en bedrijfscoach Ine De Deken uit het West-Vlaamse Veurne. Het bijzondere aan dit zelfcoachboek is dat het geïnspireerd is op Sonja Kimpen haar succesvolle bestseller 'Sterker dan Stress'.

"Onze samenwerking is ontstaan door onder andere onze gemeenschappelijke visie op zorg en het holistisch denken: een gezonde geest in een gezond lichaam, waarbij de mindset ontzettend belangrijk is. Op een professionele manier heeft dit gedachtegoed onze wegen gekruist en liggen ze ook mee aan de basis van mijn boek. Ik heb ontzettend veel respect voor haar als persoon, maar ook voor haar kennis, haar enthousiasme en de energie die ze elke dag uitstraalt en als inspiratiebron deelt met anderen", aldus Ine De Deken.

'Weten wat je wil' is in samenwerking met Sonja uitgewerkt tot een actief doe- en denkboek als middel tegen stress- en burn-out. Twee onderwerpen die postcorona brandend actueel zijn, omdat mensen er massaal mee worden geconfronteerd. Op zaterdag 18 september stelt Ine De Deken haar 'Weten wat je wil'-debuut voor, tijdens een interactieve presentatie in dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne, samen met Sonja Kimpen.

"Het was als tiener al mijn droom om psycholoog te worden. Na mijn masterstudies aan de UGent merkte ik tijdens mijn eerste jobs als psycholoog al meteen de druk en morele stress op die er toen heerste in de zorgsector, alsook het bedrijfsleven. Een stress die de afgelopen tien jaar alleen maar is toegenomen. Omdat er nog zoveel onwetendheid is bij mensen over mentale veerkracht en het belang van ons denken op ons psychisch, fysisch en emotioneel welzijn, kreeg ik al snel het idee om mensen hierin te coachen en te versterken. Neuropsychologie vond ik al tijdens mijn studies een enorm boeiend vak. Het triggerde me enorm om hiermee aan de slag te gaan. Ik wilde mensen via coaching en workshops laten inzien hoe ze hun geest als tool en hulpmiddel kunnen gebruiken in plaats van zich erdoor te laten blokkeren. Ik maakte hier in mijn laatste jaar van de bijkomende psychotherapie-opleiding die ik toen volgde meteen werk van en schreef mijn scriptie rond 'de aanpak van stress en burn-out bij zorgverleners'. Gekoppeld hieraan ontwikkelde ik een traject van 8 workshops, waarmee ik sindsdien in zowel de zorgsector als de bedrijfswereld mensen begeleid naar meer veerkracht en minder stress. Vanuit die passie voor het thema, ben ik mij als psycholoog en coach steeds verder gaan specialiseren en ontwikkelen. Tenslotte is vanuit diezelfde passie ook het idee voor het tot stand brengen van dit zelfcoachboek ontstaan”, zegt Ine De Deken.

"In het boek zijn mijn ervaringen en toegepaste strategieën van de afgelopen 10 jaar opgenomen. Het is een laagdrempelig en actief doe-boek geworden, waar je aan de hand van een 8-delig stappenplan direct mee aan de slag kan gaan. Postcorona zijn de onderwerpen die worden behandeld brandend actueel, waardoor ik oprecht hoop om hiermee veel mensen te kunnen helpen die kampen met stress, een uitgeblust gevoel of onzekerheid over welke richting ze uit willen in hun leven. Met dit boek wil ik een toolbox aanreiken aan mensen die met zichzelf aan de slag willen gaan, naar een leven met meer levensenergie en minder stress. Klaar om een nieuwe start te nemen. Een start die ze misschien al jaren eerder wilde nemen, maar waarbij ze niet wisten hoe hieraan te beginnen. Dit boek kan je zien als de parachute wanneer je een parachutesprong wil maken. Jijzelf bent het die springt én landt, maar je hebt wel de juiste tools en begeleiding nodig om veilig terug vaste voet aan grond te krijgen."

Centrum ViZiT

Met haar kennis en expertise bouwde Ine De Deken de voorbije jaren een stevige reputatie op als klinisch psycholoog, burn-out expert, bedrijfscoach, maar ook als de drijvende kracht als coördinerend onderneemster van het West-Vlaamse Vormingsentrum en Integratieve Zorg in Therapie - of kortweg ViZiT – uit Veurne. "Samen met mijn teamleden hebben we hier de voorbije 4 jaar een stevig paramedisch- en vormingsaanbod op maat uitgebouwd, met psychotherapie, yoga, workshops, bedrijfs- en burn-out coaching, assertiviteitstraining, loopbaanbegeleiding en zoveel meer. Omdat bij ons elk individu uniek is en we iedereen willen omringen met de beste zorg, werken we in Centrum ViZiT 1 voor 1 met gepassioneerde specialisten in hun eigen vakgebied. Aan de hand van lezingen, vormingen én online trainingen, wil ik in de toekomst nog meer mensen individueel of in groep begeleiden door hen technieken aan te leren waarmee ze hun stress en burn-out betere kunnen beheersen en aanpakken. Dit zowel bij particulieren als naar bedrijven en organisaties toe."

Sonja Kimpen


In Sonja Kimpen haar bestseller 'Sterke dan Stress' vond Ine de inspiratie voor haar debuut. Al jarenlang gebruikte Ine als therapeut de tools en methodieken vanuit Sonja’s boeken. Vanuit een sterk gemeenschappelijke visie op therapie en hulpverlening, groeide dan ook hun professionele samenwerking: “Wij willen beiden dat men binnen de hulpverlening afstapt van het vakjes- en hokjesdenken, en dat men vooral het belang inziet van het holistisch denken: een gezonde geest in een gezond lichaam. Als de mindset niet goed zit, voel je je fysiek ook niet goed en omgekeerd. Het is die gedeelde visie op zorg die ons bindt en aan de basis lag van onze samenwerking voor dit boek, en tal van andere projecten", zegt Sonja.

Het is nog even afwachten tot vrijdag 10 september, de dag waarop het boek 'Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out' van Ine De Deken op de markt komt. “Naast het doorbreken van het taboe rond psychische hulpverlening, maakt ze hiermee de lezer ook wegwijs in het netwerk van professionele psychische hulpverlening."

Feestelijke boekvoorstelling 18/9!


Nu het kan en mag, organiseert Ine De Deken op zaterdagavond 18 september 2021 een feestelijke boekvoorstelling in dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne, waar ze samen met Sonja Kimpen aan de hand van een interactieve presentatie het maatschappelijk én persoonlijk belang toelicht van haar boek. Daarnaast zullen Ine & Sonja antwoorden geven op tal van vragen rond leven met stress en burn-out. Naast een signeersessie is het duo na afloop voor iedereen beschikbaar voor individuele vragen en kan, wie wil, ook het boek gesigneerd aankopen.

Meer info over het boek en de boekpresentatie vind je op https://www.centrumvizit.be


› Gepubliceerd woensdag 1 september 2021 om 12:37 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook