Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Uitgezonderd. kondigt premiere Assissen 3, De Wurgmoord aan

Op 5 september is er de langverwachte premiere van "Assisen 3, De Wurgmoord" in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Ruim anderhalf jaar geleden, amper 1 dag voor de premiere, sloeg het noodlot van de pandemie toe met als gevolg een volledige lockdown van het dagelijkse leven en dus ook de sluiting van alle theaters. Uitgestel betekent gelukkig geen afstel en de komende weken duiken Francesca Vanthielen, Kurt Rogiers, Danni Heylen, Marijn Devalck, Sandrine Andre, Frans Maas en Linda De Ridder opnieuw de repetitieruimte in onder deskundige begeleiding van regieassistent Jaak Lema. Een opvallende wissel in de cast is meteen te zien op de affiche. Acteur Hans Ligtvoet zal de rol van de beklaagde vertolken.

Producenten James Cooke en Bob Jennes en de voltallige cast en crew van productiehuis Uitgezonderd. popelen van ongeduld om eindelijk weer, vanaf 5 september, het theaterpubliek, live, te mogen begeesteren met hun pleidooien, getuigenissen en smeekbeden. James Cooke getuigt: "We waren genoodzaakt om het geduld van ruim 12 000 theaterbezoekers op de proef te stellen gedurende ruim anderhalf jaar. Ik verwacht mij dan ook aan een prachtige ontlading, zowel op de scene als in de theaterzaal."

De nieuwe speelperiode van "Assisen 3, De Wurgmoord" loopt van zondag 5 september tot en met zondag 26 september 2021 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Synopsis

Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, U dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun prive-leven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze "Assisen 3, De Wurgmoord".

Cast

Procureur Des Konings Durieux: Francesca Vanthielen
Advocaat Colin: Kurt Rogiers
Voorzitter: Frans Maas
Slachtoffer Rita Celis: Danni Heylen
Beschuldigde Raf De Graeve: Hans Ligtvoet
Getuige Roger Machiels: Marijn Devalck
Getuige Sophie Meulders: Sandrine Andre
Getuige Marcella De Weert: Linda De Ridder

PRAKTISCHE INFO

Assisen 3, De Wurgmoord is een productie van Uitgezonderd.
Regie: Frank Van Laecke
Tekst: Frank Van Laecke en Peter Romer
Regie-assistentie: Jaak Lema

Locatie: Theater Elckerlyc
Vanaf 5 september t.e.m. 26 september

Info & tickets: www.uitgezonderd.be


› Gepubliceerd donderdag 19 augustus 2021 om 13:56 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook