Sterrennieuws
Internet | Vlaanderen

› Eerste livestreamconcert voor Natural Born Deejays

Dimitri Lambrechts en Gert Van Laethem van Natural Born Deejays zijn er helemaal klaar voor om vanavond te knallen tijdens de gratis livestream van 'I Love the 90s The Party', te volgen via www.musicstream.be. Het is de eerste keer dat het dj-duo, bekend van o.a. 'A Good Day', 'Oxygen' en 'Deejay's Mind', meewerkt aan een streamconcert.

Natural Born Deejays

Eind jaren negentig vormden Dimitri en Gert, samen met Dirk T'Seyen (TC) en Tom Simoen het dj-collectief Natural Born Deejays. "Het was initieel helemaal niet de bedoeling dat we met vier op het podium gingen staan", begint Dimitri het gesprek. "We hadden net, samen 'A Good Day' afgewerkt en oorspronkelijk kwam het nummer uit als solosingle van TC. Hij kon het gebruiken in zijn dj-sets. Het was de eigenaar van een Franse discotheek die gek was van de song, maar die eiste dat we het nummer live zouden spelen. We hebben alle vier onze studio's leeggehaald en snel een live act in elkaar gebokst. Het was er meteen boenk op! (lacht). De week nadien hadden we gelijk vijftien optredens!"

Na enkele jaren, waarin ze hits scoorden met o.a. 'Deejay's Mind', 'Oxygen', 'Sonar Contact' e.v.a. gingen de 4 Natural Born Deejays elk hun eigen weg, maar in 2009 kwamen ze opnieuw samen. Aanleiding was een dj-set in de 'I love the 90's'-tent op Tomorrowland. Die comeback werd een groot succes en gesmaakt door de organisatie, want zowel in 2015 als in 2016 stonden Dimitri en co opnieuw op het 'I love the 90's'-podium in de Hasseltse Ethias Arena.

Nieuw materiaal

Doorheen de jaren werd het kwartet teruggebracht tot een duo. Tom zocht andere oorden op en TC overleed onverwacht. Afgeslankt, maar met evenveel zin staan Dimitri en Gert achter de draaitafels. Het duo denkt zelfs na over nieuwe muziek: "Mede dankzij 'I Love the 90s' hebben we beiden ontdekt hoe fijn de samenwerking is. Een van de weinige voordelen van de tijd waarin we nu zitten is dat we beiden meer thuis zijn, waardoor er voor ons beiden extra tijd is vrijgekomen om weer nieuwe dingen te creeren. Zodra ons huiswerk klaar is, komen we er mee naar buiten. Maar, het moet af zijn."

Natural Born Deejays Dimitri en Gert komen vandaag voor de derde keer terug samen, tijdens de 'I Love the 90s The party'-livestream. Ze brengen er tijdens hun live set een mash-up van eigen nummers en favoriete ninieties songs. "We wilden niet teruggrijpen naar iets van het verleden, maar iets nieuws brengen. Het wordt echt iets heel speciaals!" aldus Dimitri.

Natural Born Deejays, dj Ward, dj Jean en dj Jan Vervloet kan je vanavond live aan het werk zien tijdens de gratis 3 uur durende livestream van 'I Love the 90s The Party', die om 20u00 begint en die je kan volgen op www.musicstream.be.


› Gepubliceerd zaterdag 17 april 2021 om 18:46 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook