Sterrennieuws
Internet | Vlaanderen

› Lions BAD Festival 2021 met Christoff, DJ Jack Amai M'n Klak & meer

Dit jaar wordt Lions BAD Festival (het belevingsfestival voor mensen met een beperking en hun begeleiders) een heel erg speciale editie: de gratis, online Bubbel Editie. Deze muzikale shownamiddag is te bekijken op donderdag 29 april 2021 via de Facebookpagina van Lions BAD Festival. Eerder kondigde de organisatie al Het Grote Meezingmoment met Jan De Smet aan. Met niemand minder dan Christoff, DJ Jack Amai M'n Klak (Jaimie van Down The Road), De Virtuele Dansschool van Leen & Tister en presentatie door circusdirecteur Yves Bondue is de line-up nu compleet!

Na 10 edities op het strand van De Panne, zou Lions BAD Festival in 2020 naar Expo Roeselare trekken voor de 11e editie. Het belevingsfestival voor iedereen, dat gericht is op mensen met een mentale en/of fysieke beperking en hun begeleiders en familie, kon omwille van de coronacrisis echter niet plaatsvinden op deze nieuwe locatie. Ook in 2021 is een live evenement voor duizenden mensen niet haalbaar. Maar voor organisatie Dranoeter vzw was niets doen, absoluut geen optie.

MUZIKALE SHOWNAMIDDAG OP DONDERDAG 29/04/2021

"Lions BAD Festival is na 10 edities uitgegroeid tot het bekendste festival in de provincie West-Vlaanderen voor mensen met een beperking", vertelt Jeroen Verdonck van organisatie Dranoeter vzw. "De coronacrisis is een bijzonder moeilijke periode voor ons trouwe festivalpubliek. Daarom wilden we een alternatief festival op poten zetten op donderdag 29 april 2021. De Bubbel Editie wordt een gratis, online shownamiddag van 14u tot rond 16u. Dankzij deze online Bubbel Editie zijn we allemaal samen, ook al zitten we apart in onze bubbel. Een lichtpuntje in een moeilijke periode."

De muzikale show wordt op voorhand coronaproof gefilmd. De show is op donderdag 29 april om 14u gratis te bekijken via de Facebookpagina van Lions BAD Festival en eindigt rond 16u. Na donderdag 29 april kan iedereen de gratis Bubbel Editie online (her)beleven op de website van Lions BAD Festival. De organisatie maakt nu het volledige programma bekend van de Bubbel Editie van Lions BAD Festival.

CIRCUSDIRECTEUR YVES BONDUE

Tijdens de Bubbel Editie staat Yves Bondue op het podium als begeesterde circusdirecteur. Hij neemt de festivalgangers mee in een digitale, interactieve show met een gevarieerd programma. De Bubbel Editie opent om 14u met de virtuele dansschool van Tister & Leen! De eerste dans wordt zumba. Daarna volgt Het Grote Meezingmoment met Jan De Smet en een optreden van schlagerkoning Christoff. Voor de pauze geven Tister & Leen een stukje fitnessdans. Na de pauze vliegen Tister & Leen erin met Afrikaanse dans.​ Jaimie van Down The Road sluit de Bubbel Editie feestelijk af als DJ Jack Amai M'n Klak. De shownamiddag eindigt omstreeks 16u.

VIRTUELE DANSSCHOOL VAN TISTER IKOMO & LEEN DEVYVER

Tister is een muzikant/danser uit Congo en werkte al met verschillende balletgezelschappen. Zijn partner Leen Devyver weet dan weer alles af van volksdans. Dit dynamische duo zorgt dankzij hun virtuele dansschool voor een ontspannende afwisseling tijdens de online shownamiddag van Lions BAD Festival - Bubbel Editie.

JAN DE SMET: HET GROTE MEEZINGMOMENT

Jan De Smet zorgt voor een volstrekte nieuwigheid op digitale festivals: Het Grote Meezingmoment. Samen met hun eigen bubbel zullen de festivalgangers allemaal luidkeels meezingen op tal van grote hits. De festivalgangers kunnen hun lievelingsnummers doorgeven via een online poll, die te vinden is op de website van Lions BAD Festival. Wie de online poll invult via de website van Lions BAD Festival, krijgt het zangboekje met teksten toegestuurd én maakt bovendien kans op een leuke verrassing.

CHRISTOFF

Zing mee met de schlagerkoning van Vlaanderen! Christoffs carrière begon toen hij deelnam aan de VTM-soundmixshow. Intussen staat hij al meer dan 25 jaar op de planken en weet als geen ander hoe hij moet entertainen. Ambiance gegarandeerd met hits als '7 Zonden', 'Mijn Beste Vriend' en 'Sweet Caroline'.

DJ JACK AMAI M'N KLAK

DJ Jack Amai M'n Klak is de DJ-naam van Jaimie Van Kerschaver. Vlaanderen leerde de sympathieke Jaimie kennen in het derde seizoen van Down the Road , het één-programma waarbij Dieter Coppens op reis trekt met een groep mensen met het Downsyndroom. DJ Jack Amai M'n Klak ziet het helemaal zitten om het beste van zichzelf te geven op de Bubbel Editie van Lions BAD Festival op donderdag 29 april 2021.

PROGRAMMA COMPLEET

Met deze lading artiesten is de line-up van de Bubbel Editie van Lions BAD Festival 2021 compleet. Het is nu aftellen naar donderdag 29 april 2021 voor deze online festivaleditie.​

De organisatie is trouwens nu al bezig met de voorbereidingen voor de volgende live versie van Lions BAD Festival. Het eendaags evenement zal in 2022 plaatsvinden op de nieuwe locatie Expo Roeselare, op donderdag 28 april 2022. Door de centrale ligging heeft Expo Roeselare erg veel troeven. Expo Roeselare ligt midden in de provincie West-Vlaanderen, heeft ruime parking en is vlot te bereiken. Bovendien zal het eendaags festival volledig indoor zijn. Goed of slecht weer, laat het feestje maar komen!

www.lionsbadfestival.be


› Gepubliceerd maandag 12 april 2021 om 11:01 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook