Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Rock Werchter verplaatst festivalweekend naar 2022: alternatief voor deze zomer wordt voorbereid

Er zullen deze zomer geen duizenden festivalbezoekers op de festivalweide van Werchter. Deze zomer zal er geen normale editie van Rock Werchter zijn. Het festival wordt uitgesteld naar 2022. Het zal plaatsvinden van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. Er zou voor deze zomer nog wel een alternatief worden voorbereid.

"De beslissing werd niet licht genomen. De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam de hoop. Lukt het wel? Of toch niet? De vraag van 1 miljoen. Dagelijks gesteld," klikt het in een persbericht.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren."

"Weerom uitstellen is de juiste beslissing maar een zeer bittere pil om te slikken. Dit uitstel treft velen: onze vaste medewerkers, de technische crew, leveranciers, artiesten en hun entourage, alle lokale verenigingen... Onze sector staat al een jaar op pauze. Er is licht aan het eind van de tunnel, maar de donkere tijden voor de sector zijn niet voorbij, zelfs niet als er binnenkort voorzichtig weer opgestart kan worden. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt hard en heeft steun nodig. We rekenen op de verschillende overheden. België is een internationaal gerenommeerd festivalland, dat is wat we zijn, willen en moeten blijven."

"Een bijzonder woord van dank is er voor de fans, de vrienden van het festival. THEY ROCK WERCHTER. Zo hard en keer op keer. We zagen hen uitkijken naar weer mooie tijden, hopen in donkere dagen, begrip tonen voor de onzekere situatie, elkaar en ons steun geven. We kunnen hen daarvoor niet hard genoeg bedanken en kijken er naar uit in de toekomst samen weer mooie herinneringen te maken."

"Volgend jaar is Rock Werchter er weer. In volle, beste vorm en nog veel beter dan dat. Rock Werchter 2021 acts gaan in de mix met straffe nieuwe namen. Namen en praktische info volgen later. Zeker is dat we gaan knallen van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. Tickethouders worden snel persoonlijk gecontacteerd door Ticketmaster. Hun bestelling zal integraal overgezet worden naar 2022, wie wenst kan deze echter omzetten in krediet. Dat kan vrij besteed worden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter in 2021 (zie verder) en 2022. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 start in het najaar. Meer details volgen."

Rock Werchter werd vorige zomer ook uitgesteld. Toen kwam er een kleinschalig alternatief, de Werchter Zomerbar. Ook nu werkt de organisatie aan een alternatief voor deze zomer op de wei van Werchter.


› Gepubliceerd dinsdag 16 maart 2021 om 11:27 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 6 september 2021 om 22:02 uur

› Factory of Sweetness was het feest van de glimlach

zondag 5 september 2021 om 12:07 uur

› Factory of Sweetness in Tienen is een groot feest

zondag 16 mei 2021 om 15:19 uur

› Rock Herk verplaatst naar 15 en 16 juli 2022


Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook