Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Ancienne Belgique gaat digitaal met Nouvelle Belgique

Ancienne Belgique gaat helemaal di-GUY-taal. Nu reguliere concertbezoeken niet mogelijk zijn, brengt AB de show naar de huiskamer. Vol trots presenteert ze 'Nouvelle Belgique', de virtuele concertzaal van AB, gebouwd met de steun van visit.brussels, Proximus en Poolpio. Voor het eerst in Belgie zullen fans hun favoriete artiest LIVE aan het werk kunnen zien in een interactieve gamingomgeving. AB-liefhebber Zwangere Guy mag op 12 april de spits afbijten.

AB is altijd een voorloper geweest op gebied van vernieuwing en experiment. Omdat het momenteel nog onduidelijk is wanneer ze opnieuw volle zalen mag verwelkomen ging ze op zoek naar een alternatieve vorm van concertbeleving.

De passages van Travis Scott & Marshmello in Fortnite en het virtuele concert van Tinashe zorgden voor de nodige inspiratie. AB sloeg de handen in elkaar met het creatief agentschap Poolpio en creeerde met de steun van visit.brussels en Proximus de virtuele concertzaal 'Nouvelle Belgique'.

"Vreemde tijden voeden nieuwe kansen. Kansen om dingen uit te proberen die de horizon aftasten. Kansen om -voortgestuwd door de crisis- een plek vrij te maken waar wel iets mogelijk is. Waar wél terug gedroomd kan worden. Ons project 'Nouvelle Belgique' is zonder twijfel zo’n kans. Het laat toe dat publiek en artiest op een creatieve manier terug met mekaar in verbinding staan en het ambieert om de deuren van onze concertzaal op termijn terug wagenwijd open te zetten, zowel fysiek als digitaal..." zegt Tom Bonte, algemeen directeur Ancienne Belgique.

Nouvelle Belgique is een virtuele podiumplek waar een artiest volledig live zal kunnen optreden in een speciaal voor AB ontworpen 3D-wereld. De show wordt mee gecreëerd door licht- en geluidstechnici van AB, opdat de hele ervaring als een echt concert aanvoelt. Uniek is daarbij dat alles wat je ziet op het virtuele podium, zich op exact dat moment ook elders afspeelt in de echte wereld.

"Het hele gebeuren heeft iets weg van een game. Toeschouwers zullen zich bijvoorbeeld vrij kunnen voortbewegen in de nagebouwde Ancienne Belgique (inclusief rode balkons en bar) en in interactie kunnen gaan met elkaar én de artiest," vertelt Hervee Verloes, co-founder van Poolpio.

Op 12 april zwiert Nouvelle Belgique haar digitale deuren open. Niemand minder dan Zwangere Guy trekt dan als eerste het motioncapturekostuum aan. Met 'Ceci n'est pas un livestream' vers in het geheugen en een nieuwe plaat BRUTXXL onder de arm is hij klaar om te laten zien dat hij nog altijd 'El Jefe' van Brussel is.

"Een jaar niet kunnen spelen en toch gaat het dak van AB eraf, al is het dan di-GUY-taal," getuigt Zwangere Guy aan Sterrennieuws.

Tickets & info via www.abconcerts.be


› Gepubliceerd dinsdag 16 maart 2021 om 10:21 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Evenement

zondag 11 april 2021 om 19:07 uur

› Sterk debuut voor Junior Planckaert


Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook