Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Jan Van Esbroeck (CEO Sportpaleis) tevreden over 24 Uur Live en blikt vooruit op concerten in zomermaanden: 18.000 mensen bij concert van Regi op 1 mei zal niet kunnen

De voorbije 24 uur klonk er heel wat live muziek in het Antwerpse Sportpaleis met maar liefst 119 lokale artiesten en 400 nummers. Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis, is laaiend enthousiast: "Ik ben uitzonderlijk tevreden van deze 24 UUR LIVE. Het overtreft in alle opzichten het beginidee dat we hadden. Het is jammer dat we dit niet live kunnen doen met 15 tot 20.000 mensen. Het enthousiasme van artiesten, medewerkers, publiek, en media is overal te merken!"

"Het enthousiasme bij eenieder illustreert dat iedereen erop zit te wachten om terug te kunnen starten. Het was onze bedoeling om duidelijk te maken dat dit nieuwe startpunt er zit aan te komen. Wij hopen dat vandaag de knik in de consumentenvertrouwencurve is. We staan er binnenkort terug in vol ornaat. Iedereen is er klaar voor! Alleen weet niemand wanneer precies," klinkt het verder.

24 Uur Live was dan ook een megagoed event. Meer dan 100 artiesten kwamen op het podium begeleid door 12 bandleden en 1 bandleider, de onovertroffen Miguel Wiels. Meer dan 400 songs werden gebracht. 7 hosts leidden de livestream in goede banen. In totaal werkten meer dan 200 mensen mee aan deze geweldige productie. De livestream werd gevolgd in
maar liefst 650.000 huiskamers.

Is er een blijvende markt voor het (live) streamen van events?
"Streamen is mijn inziens niet vervangend voor een live-ervaring. In the end zal er wel een niche blijven bestaan in termen van streaming. En het zal een bijkomend segment zijn naast de live beleving. Streaming komt nog niet aan de enkels van wat je hier normaliter in deze concerthal ervaart."

Kunnen we hier nog een groot concert meemaken voor de start van de zomer?
"Een groot concert in een vol Sportpaleis voor de zomer zullen we niet halen. We zijn een beetje getackeld geweest door slechtere besmettingscijfers in januari."

Vanaf 1 mei zou er meer mogelijk zijn. Op diezelfde dag staat het grote concert van Regi 'Kom Wat Dichterbij' gepland hier. Wat zijn de vooruitzichten dat dit zal kunnen doorgaan?
"Het idee dat Regi hier gaat kunnen staan voor 18.000 mensen gaan we moeten begraven. We moeten kijken welke oplossingen we gaan hebben. Het is nog niet duidelijk waar we naartoe willen gaan met dit concert. Regi staat op de planken samen een hele rits gastartiesten. We moeten al de agenda's opnieuw op elkaar afstemmen. 1 mei in het Sportpaleis met zoveel mensen staan gaat alvast niet gebeuren.

Maar zou er toch nog iets mogelijk zijn qua events?
"We moeten vertrouwen hebben dat wij in eerste instantie onze theaters zoals Stadsschouwburg Antwerpen of Capitole Gent mogen open doen, misschien in eerste instantie zittend met in achtneming van social distancing. Laat ons hopen dat we hiermee tegen half juni mee bezig zijn en dat zou ons dan de mogelijkheid geven om het Schlagerfestival in Middelkerke in de zomer waar te kunnen maken, misschien allemaal in een zittende configuratie want daar hebben we al rekening mee gehouden. Dat is onze manier om de zomer te redden, net als de festivals die alles naar achter proberen te schuiven."

Wij bij Sterrennieuws zijn alvast hoopvol voor de toekomst, want we zagen vandaag een geoliede machine wat betreft de productie van dit groots opgezette event. Iedereen (ook de artiesten) die het Sportpaleis betrad werd getest en eenmaal binnen werd ook alles met de nodige zorg georganiseerd. De sector weet alles in goede banen te leiden en heeft de nodige ervaring. We strijden dan ook samen met de sector voor een spoedige heropening van theaters en concerthallen.


› Gepubliceerd zaterdag 13 maart 2021 om 22:52 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Evenement

zondag 11 april 2021 om 19:07 uur

› Sterk debuut voor Junior Planckaert


Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook