Sterrennieuws
Media | Vlaanderen

› Assisen Online wordt televisieformat: Opnieuw al meer dan 5000 tickets voor derde online versie van Assisen

Dat het format “Assisen” van theaterhuis Uitgezonderd. een ijzersterk concept is, bewijst de derde online versie opnieuw. Het productiehuis van James Cooke heeft drie weken voor de start van het proces alweer de kaap van 5000 tickets bereikt. Het publiek krijgt hier duidelijk niet genoeg van en dat geheim zit hem ongetwijfeld in de interactiviteit van het format.

NU OOK ALS TELEVISIEFORMAT

Het succes van deze interactieve whodunnit is ook SBS Belgium niet ontgaan. Na het theater en de digitale versie, krijgt dit originele idee van Uitgezonderd. een vervolg op het televisiescherm. James Cooke slaat met dedsit, zijn productiehuis dat hij samen met Bob Jennes, Gert Verhulst & Hans Bourlon runt, en SBS Belgium de handen in elkaar om dit format op PLAY4 te brengen. Ook programmadirecteur Annick Bongers bevestigt de komst van dit splinternieuw televisieformat dat geheel past binnen het DNA van PLAY4. "Het belooft topfictie met alle gekende ingrediënten te worden. En ook hier krijgt de kijker de sleutel in handen en zal die de rol van jury op zich moeten nemen."

DE GROOTSTE VOLKSJURY VAN VLAANDEREN

Dit televisieprogramma wordt een unieke beleving voor elke kijker. Niet enkel wordt die rechtstreeks aangesproken wanneer iemand zich tot de jury richt, hij zal ook week na week aandachtig moeten kijken en luisteren naar alle getuigenissen en elk pleidooi. Twijfel, discussie, argwaan en een spannende ontknoping vormen de basis. Klopt het wat de getuigen zeggen, of zijn ze zelf verdacht? Nadat alle puzzelstukjes verzameld zijn zal de kijker tot een wijs en verstandig oordeel moeten komen en de beschuldigde vrij pleiten of naar de gevangenis sturen. Het wordt een echte mindfuck waarbij de waarheid pas na de stemming aan het licht komt. Wanneer dit programma juist op PLAY4 te zien zal zijn, blijft een goed bewaard geheim.

DE WRAAKMOORD

Maar voor het zover is, kan Vlaanderen vanaf 30 maart 2021 nog mee speuren naar de waarheid in het derde online verhaal, De Wraakmoord. Ronkende namen als Frances Lefebure, Stan Van Samang, Kim Van Oncen, Bart Van Avermaet, Tine Embrechts e.a. zullen de kijker proberen overtuigen van hun gelijk. Inschrijven als jurylid kan nog steeds via www.assisenonline.be

ASSISEN DE WRAAKMOORD - HET VERHAAL

Op 17 mei 2018 wordt de 41-jarige Johnny Vaessen, ambtenaar Stedenbouw en Ruimtelijke ordening, met een aantal messteken om het leven gebracht. Al snel komt zijn collega Geert Deridder in het vizier als verdachte. Na onderzoek blijkt Johnny Vaessen de zus van Geert Deridder te hebben verkracht. Een confrontatie tussen beide heren loopt uit de hand en Geert Deridder steekt Johnny Vaessen neer bij een vechtpartij. Althans dat beweert het onderzoek...

Anderhalf jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Volgen de leden van de jury de beweringen uit het onderzoek of brengen alle getuigenissen en pleidooien hen op andere gedachten?

DIT IS DE ROLVERDELING VAN ASSISEN ONLINE DE WRAAKMOORD

Voorzitter Jef Voorjans - Frans Maas
Procureur Veerle Durieux - Francesca Vanthielen
Meester Gilles Colin - Kurt Rogiers
Geert Deridder - Stan Van Samang
Sylvia Deridder - Frances Lefebure
Kelly Vaessen - Kim Van Oncen
Eva Marchant - Leen Dendievel
Tony Dierickx - Manou Kersting
Walter Leemans - Bart Van Avermaet
Simone Van Loo - Tine Embrechts
Daniël Keppens - Peter Bulckaen
Lotte Martens - Mira Delbaen
Marc Robrecht - Walter De Donder
Luc Desmet - Kobe Van Herwegen

ASSISEN ONLINE - ZO GAAT HET IN ZIJN WERK

Het publiek wordt opgeroepen om als jurylid deel te nemen aan dit proces vanaf 30 maart 2021. Op die dag start het assisenproces. Dit duurt zeven dagen. De ticketprijs om in deze volksjury te zetelen bedraagt 15 euro en daarvoor kan het publiek zeven dagen lang het proces volgen. Alle dagen verschijnen er nieuwe getuigenissen, reacties, pleidooien… Er volgt een online stemming over schuld of onschuld en vervolgens krijgt iedereen het arrest te horen. Bovendien, hetgeen waar iedereen naar uitkijkt: de jury wordt op de hoogte gebracht van wat er daadwerkelijk gebeurd is. Alles gebeurt via de site www.assisenonline.be waar de video’s gestreamd zullen worden op een afzonderlijk gedeelte voor betalende deelnemers.

PRAKTISCHE INFO - ASSISEN ONLINE - DE WRAAKMOORD

Info en tickets via www.assisenonline.be

Tarief: 15 euro

Start proces: 30 maart 2021
Uitspraak proces: 8 april 2021
Producent: Uitgezonderd. - Bob Jennes en James Cooke
Script: Peter Romer en Frank Van Laecke
Regie: Frank Van Laecke
Met: Frans Maas, Francesca Vanthielen, Kurt Rogiers, Stan Van Samang, Frances Lefebure, Kim Van Oncen, Leen Dendievel, Manou Kersting, Bart Van Avermaet, Tine Embrechts, Peter Bulckaen, Mira Delbaen, Walter De Donder en Kobe Van Herwegen.


› Gepubliceerd vrijdag 12 maart 2021 om 11:03 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook