Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Aprile releaset de kortfilm of clip Giving up time bij de laatste single uit zijn gelijknamige debuut EP

Giving Up Time is de laatste single van de gelijknamige EP en de videoclip is een kortfilm (8 minuten). Hij kondigt en passant ook de nakende release aan van Aprile's eerste full album.

Alhoewel bij ons nog relatief onbekend, heeft de jonge Luikse zanger in franstalig Belgie al een flinke reputatie opgebouwd met zijn onversneden hit Cheap Chick (uit 2017 reeds) en opgemerkte concerten. Zijn stijl leunt dichtst aan bij funk, soul en hiphop met een pop-randje, en steeds met een eigen stempel. Zijn EP Giving up Time ging niet onopgemerkt voorbij bezuiden de taalgrens en kwam aan bod op bijna alle zenders. De soulvolle stijl en de kwaliteit van zijn songs laten vermoeden dat hij ook in het 'noorden' iets kan betekenen.

Een poëtisch en absurd verhaal over een verdrietige en eenzame jongeman in roze kleertjes die eindelijk besluit uit bed te komen. Als hij zijn post ophaalt die zich al maanden opstapelt, wordt zijn aandacht getrokken door een brief met een vreemde inhoud die hem zal meenemen op een verbazingwekkende road trip...

Aprile over Giving up time:
"Tijd kan de dingen goed doen, ook al lijkt het soms lang. In moeilijke momenten, hou vol en wees geduldig. Zelfs als je het gevoel hebt dat je op de bodem ligt, sta op, hou hoop, probeer het op een andere manier. En er is ook het troostend gezegde "Good things come to those who wait".

De tekst verwijst naar de moeilijkheid om als mens zijn plaats te vinden en te slagen in het leven, de behoefte aan erkenning om te kunnen groeien en bloeien. Een vorm van angst en wederzijdse druk. In het refrein is 'hij' wat 'down door de teleurstellingen. Hij houdt vol, maar aan de andere kant is bang voor het verstrijken van de tijd, bang om zijn kans niet te kunnen grijpen... Aan het eind van het tweede couplet komt de hoop, is hij klaar om terug te stuiteren, om op een andere manier opnieuw te beginnen.

In een bredere, meer positieve en verenigende zin is dit liedje opgedragen aan alle mensen die moeilijkheden ondervinden in hun leven. Je moet nooit opgeven, erin geloven, volhouden en er terug proberen te staan. Giving Up Time is ook de titel van de EP en betekent "de tijd opgeven", "tijd besteden" en in het verlengde daarvan is er een nog persoonlijker betekenis, namelijk weten hoe je "tijd moet los laten".

Ik heb in mijn muziek carrière momenten van chaos gehad. Zoals veel mensen in deze business herken en begrijp ik dat. Dingen die niet werken, teleurstellingen, wachten, uiteindelijk een hoop 'verspilde tijd' voordat we deze EP konden uitbrengen."


› Gepubliceerd woensdag 3 februari 2021 om 20:21 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook