Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Het spoor bijster in Pano

Al maandenlang is er veel te doen over de Vlaamse contactopvolging of contact tracing, een cruciale eerste verdedigingslinie tegen het coronavirus. Bij het begin van de tweede golf bleek deze alvast niet klaar: de contactopvolging kon niet vermijden dat Belgie al snel opnieuw uitgroeide tot een van de slechtste leerlingen van Europa. Maar ook vandaag, nu de strijd voor het vermijden van een derde golf aanhoudt, blijft het systeem met veel ziektes kampen.

Pano verzamelde getuigenissen waaruit duidelijk blijkt dat er een opeenstapeling is van problemen achter de schermen. Van discussies over het brononderzoek tot getouwtrek over lokale initiatieven. Van een exclusief contract met callcenters en mutualiteiten tot machtige topambtenaren die ruziën met experten.

Pano sprak ook met de hoofdrolspelers van de voorbije maanden. De conclusie is: Vlaanderen betaalt tientallen miljoenen te veel voor een ondermaats functionerend systeem. Of zoals een gezaghebbende expert het zegt in de reportage: "Als de tijd er was, zouden we het bestaande systeem beter gewoon helemaal afbreken en opnieuw beginnen, want wat er nu is heeft mensenlevens gekost."

Pano, woensdag 10 februari, om 21. 25 uur op Een.


› Gepubliceerd donderdag 4 februari 2021 om 14:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook