Sterrennieuws
Radio | Vlaanderen

› Fleetwood Mac voor het eerst in top drie van De Tijdloze 100, 'Black' van Pearl Jam zesde keer op 1

De verrassing in De Tijdloze 100 van Studio Brussel komt dit jaar van Fleetwood Mac: 'The Chain', dat nog maar sinds 2017 in de lijst staat, verovert de tweede plaats. Voor het zesde jaar op rij staat 'Black' van Pearl Jam op 1 in de lijst met de 100 meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. Queen vervolledigt met 'Bohemian Rhapsody' de top drie.

Naast 'The Chain' staat Fleetwood Mac met nog drie nummers in De Tijdloze 100: 'Dreams' (dat 14 plaatsen stijgt), 'Go Your Own Way' en 'Everywhere'. Ook voor Eddie Vedder is 2020 geen slecht jaar: naast de eerste plaats met 'Black' van zijn band Pearl Jam komt hij met 'Society' voor het eerst solo de top tien binnen.

Eindejaarstraditie

Ook in dit bijzondere jaar hield Studio Brussel vast aan zijn jarenlange eindejaarstraditie en zond het op de laatste dag van het jaar De Tijdloze 100 uit. Presentatoren van dienst waren Roos Van Acker en Nelles De Caluwé. Sinds 26 december konden de Studio Brussel-luisteraars mee aftellen naar De Tijdloze 100 tijdens De Tijdloze Countdown. Vijf dagen lang bracht Studio Brussel samen met 20 gastpresentatoren als Ella Leyers, Mathieu Terryn, Charlotte Adigery en Delphine Lecompte de beste platen die De Tijdloze 100 nét niet haalden.

De top 10 van De Tijdloze 100:
1. 'Black' - Pearl Jam
2. 'The Chain' - Fleetwood Mac
3. 'Bohemian Rhapsody' - Queen
4. 'Mia' - Gorki
5. 'Wish You Were Here' - Pink Floyd
6. 'Society' - Eddie Vedder
7. 'Sultans of Swing' - Dire Straits
8. 'Smells Like Teen Spirit' - Nirvana
9. 'Shine On You Crazy Diamond' - Pink Floyd
10. 'A Forest' - The Cure


› Gepubliceerd vrijdag 1 januari 2021 om 07:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook