Sterrennieuws
Radio | Vlaanderen

› Superverspreiders zetten laatste rechte lijn in voor Make 2020 Great Again

Deze week zetten Frances Lefebure en haar superverspreiders An Lemmens, Gloria Boateng en Ann Van Elsen de laatste rechte lijn in naar de slotuitzending van Make 2020 Great Again, die op dinsdag 29 december om 20.40 te zien is bij VTM. Daarin maakt Frances het resultaat bekend van haar grote Ć¢ā‚¬ĖœcadeautjesinzamelactieĆ¢ā‚¬ā„¢ voor kinderen die in armoede leven. Gisteren werd al bekendgemaakt dat Helmut Lotti samen met An Lemmens een echte benefietsong heeft gemaakt en vandaag presenteert Ann Van Elsen tussen 10.00 en 13.00 een speciale uitzending op radiozender Joe, die volledig in het teken staat van kinderarmoede.

Ann krijgt in de speciale uitzending 'Make 2020 Great Again' op Joe bezoek van Dominique Van Malder en Helmut Lotti, die het zelf in hun jeugd niet makkelijk hadden. Ze doet ook babbels met andere bekende Vlamingen zoals Tia Hellebaut, Soe Nsuki en luisteraars die het financieel moeilijk hebben. Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens maakt het onderwerp mee bespreekbaar en beantwoordt vragen van de luisteraars. Hoe praat je het best met je kinderen over armoede? Of hoe pak je een verjaardagsfeestje aan als je het thuis minder breed hebt? Wie nu al een vraag wil insturen, kan dat doen via makebelgiumgreatagain@vtm.be.

Ann Van Elsen: "Het is fijn om mijn taak als superverspreider ook op Joe te kunnen verderzetten. De hele actie ligt mij heel nauw aan het hart. Als kind was het voor mij, na de scheiding van mijn ouders, ook geen makkelijke periode. Twee ouders die plots alleen vaste kosten moeten betalen en daarnaast nog heel wat emotionele miserie moeten verwerken... Het laatste wat je dan als kind wil, is hen tot last zijn. En het enige wat je wel wil, is erbij horen, net zijn zoals de rest. Het is dus heel belangrijk dat we alert blijven voor de noden van een kind en die reiken verder dan het financiƃĀ«le aspect rond armoede. Dat we hier met deze actie en onze 3 uur radio een platform aan kunnen geven, vind ik een sterk signaal. Dat is, naast massaal veel cadeautjes verzamelen (lacht), toch ons belangrijkste doel."

De actie van Frances Lefebure wordt ook online breed opgepikt, met heel wat bekende influencers die er mee hun schouders onder zetten. Superverspreider Gloria Boateng ging op haar manier van deur tot deur om cadeaudozen aan influencers zoals Stien Edlund, Average Rob, Pommelien Thijs en Celine & Michiel af te leveren. Zij maakten een unboxingvideo, maar kwamen tot een verrassende constatatie...


› Gepubliceerd zaterdag 26 december 2020 om 07:28 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook