Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Yvan Guilini: Tijdens het koken vond ik de inspiratie voor Don't Take My Dream Away

"Ik was bezig in de keuken, terwijl ik een spontane ingeving kreeg en in gedachte de melodie van 'Don't Take My Dream Away' hoorde voorbijkomen. Ik ben onmiddellijk achter mijn piano gekropen en ben beginnen componeren. Het scheelde geen haar of mijn gezelschap had die dag aangebrande kost (lacht)", zegt de 74-jarige instrumentalist Yvan Guilini. 25 Jaar na zijn laatste optreden en 44 jaar na de wereldhit 'Winter Memories' trakeerde Guilini vorige maand met het nieuwe album 'Music Forever'.

"Door toedoen van mijn dochter ben ik 3 jaar geleden terug beginnen muziek maken. Wat mij nu overkomt is met geen woorden te beschrijven. Elke dag krijg ik via Facebook berichten van mensen die blij zijn met het nieuwe instrumentale album. Sociale media is nieuw voor mij. Vroeger bestond dat niet. Het heeft even geduurd, maar ik betrap mezelf erop dat ik het fijn vind om te volgen. Het doet deugd, net als de videoclips die we vorige week hebben opgenomen."

Samen met de ploeg van CameraWorks trok Yvan Guilini vorige week naar een lege Antwerpse Handelsbeurs voor de opnames van de videoclip. "Ik zag de tranen in de ogen van Tom de regisseur toen we aan het draaien waren. Iedereen op de set was gepakt door de melodie van 'Don't Take My Dream Away'. Het ging door merg en been en ik hoef je niet te vertellen dat ik ontzettend blij en trots ben op het eindresultaat. Met de winter voor de deur past deze tijdloze meeslepende compositie perfect in het plaatje. Als muziek verzacht, dan werken instrumentale songs zalvend en herstellend. In deze bijzondere tijden hebben mensen nood aan rust en ontspanning. Even alle zorgen vergeten en opgaan in de composities, een gevoel dat je terugvindt als je luistert naar mijn nieuwe album 'Music Forever'. Onthou dat niemand jouw dromen mag afpakken. We moeten net blijven dromen, want daar worden we allemaal gelukkiger van."

'Don't Take My Dream Away' van Yvan Guilini is beschikbaar op alle digitale platformen en terug te vinden op het album 'Music Forever', uitgebracht op Game Records.


› Gepubliceerd zondag 20 december 2020 om 09:44 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook