Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Meer dan 60 Vlaamse theaterartiesten samen in een lied: Daar Ben Jij

In een tijd waarin we afstand moeten houden, elkaar geen handen mogen geven, laat staan knuffelen of omhelzen, gaat dit lied juist daarover. Want als het niet mag in het echt, laten we er dan in ieder geval over zingen en op deze manier iedereen die we lief hebben met deze song omarmen. Een lied dat niet gaat over corona of de crisis, dat niet gaat over dichte theaters en afgelaste voorstellingen. Maar dat gaat over hoop, over warmte, liefde en licht. Een lied zonder ego of arrogantie. Een positief lied. En bovenal: een vrolijk lied! Gezongen door meer dan 60 van de beste theaterartiesten die Vlaanderen rijk is.

De winst van het nummer zal integraal geschonken worden aan het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning. Dit fonds helpt acteurs en actrices op pensioen die over onvoldoende financiële middelen beschikken om in hun levensonderhoud te voorzien. Uitzonderlijk breidden zij dit jaar hun werking ook uit naar actieve acteurs die door corona op non-actief zijn gezet en de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. De single DAAR BEN JIJ is beschikbaar vanaf 10 december op www.daarbenjij.be en via alle grote streamingdiensten.

EEN BIJZONDER GELUID IN MISSCHIEN WEL DE DONKERSTE TIJD IN JAREN

Allard Blom en Sam Verhoeven schreven het aanstekelijke "Daar Ben Jij". In Nederland werd het nummer opgenomen met meer dan 100 theaterartiesten en in Vlaanderen werd het tegelijkertijd opgenomen met meer dan 60 theaterartiesten. De Nederlandse collega's brachten de single uit op 9 december 2020.

DAAR BEN JIJ - VANAF 10 DECEMBER VERKRIJGBAAR BIJ ALLE GROTE STREAMINGDIENSTEN

Vanaf 10 december 2020 kan je het nummer online vinden, op alle reguliere streamingplatformen. Daarnaast werd er ook een website gemaakt: www.daarbenjij.be

GOED DOEL: FONDS NORMA JOOSSENS/DE ACTEURSPENNING

De winst van het nummer zal integraal aangewend worden voor een maatschappelijk, cultureel doel, namelijk het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning. Het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning, beheerd door de Koning Boudewijnstichting heeft als doelstelling acteurs en actrices te helpen wanneer ze op pensioengerechtigde leeftijd over onvoldoende financiële middelen beschikken om in hun levensonderhoud te voorzien. Omwille van de ernst van de gevolgen van de COVID19-crisis in de culturele sector, heeft het Fonds een deel van zijn middelen vrijgemaakt om voor een beperkte periode financiele steun te bieden aan alle acteurs en actrices, ongeacht hun leeftijd.

MEER DAN 60 TOPTALENTEN VERENIGD IN EEN LIED

Meer dan 60 theaterartiesten van jong tot oud werkten mee aan "Daar ben jij". En dat is een uniek gegeven in Vlaanderen. De initiatiefnemers van het lied willen productiehuizen, gezelschappen en collectieven overstijgen en slaan samen met alle artiesten de handen in mekaar uit liefde voor het theatervak.

De opnames van het nummer werden gemaakt voor de lockdown van 2 november 2020. Tijdens de opnames werden alle coronamaatregelen strikt nageleefd.

ARTIESTEN IN ALFABETISCHE VOLGORDE

Aaron De Veene, An Lauwereins, An Vanderstighelen, Ann De Winne, Ann Van den Broeck, Anne Mie Gils, Anne-Mieke Ruyten, Baptiste Vuylsteke, Barbara Dex, Bart Van Avermaet, Brent Pannier, Charline Catrysse, Charlotte Campion, Christian Celini, Daisy Thys, Dirk Van Vooren, Door Van Boeckel, Elke Buyle, Emelien Raats, Florian Avoux, Floris Devooght, Goele De Raedt, Hans Peter Janssens, Helle Vanderheyden, Ilse La Monaca, Isabelle Heremans, Ivan Pecknik, Jeroen Logghe, Jeroen Maes, Jervin Weckx, Juan Gerlo, Karin Tanghe, Kenny Verelst, Kirsten Cools, Kobe Van Herwegen, Koen Crucke, Koen Van Impe, Laura Seys, Laurenz Hoorelbeke, Liesbeth Roose, Liliane Dorekens, Line Ellegiers, Liv Van Aelst, Lotte Stevens, Luc Caals, Lulu Aertgeerts, Maike Boerdam, Maja Van Honste, Manu Jacobs, Marc Coessens, Marianne Carlier, Matthew Michel, Michael Zanders, Michiel De Meyer, Mike Wauters,Nicoline Hummel, Niels Baetens, Oonagh Jacobs, Peter Thyssen, Pieter Van Keymeulen, Sam Verhoeven, Sederginne, Steven Colombeen, Thomas Van Goethem, Wanne Synnave

DE BAND

Diederick Ensink: orkestband
Willem van der Krabben: drums
Pascal van de Velde: trompet
Ron Antens: trombone
Berry Janssen: bas

CREATIVES & TEAM

Allard Blom: liedtekst
Sam Verhoeven: muziek
Diederick Ensink: arrangement
Manu Jacobs: muzikale leiding
Marijntje Vercammen: productie
Marijke Castelijns: voorbereidende productie
Koen Heirman: sound engineer
Frederik Dejongh: mastering
Bart Vandersmissen & Ive Vandersmissen: videoclip & fotografie
Katrien Adriaens: pers en publiciteit
Christian Seijkens: idee


› Gepubliceerd donderdag 10 december 2020 om 10:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook