Sterrennieuws
Internet | Vlaanderen

› BV's getuigen openhartig op ED TV

Het educatieve, interactieve jongerenplatform ED TV is deze week een kleine maand oud. EDTV.be is er voor jongeren, leerkrachten en iedereen in hun dichte omgeving die hen mee wil ondersteunen. Het platform maakt gevoelige thema's zoals o.a. drugs, alcohol, sexting, pesten, enz bespreekbaar aan de hand van miniseries, bijhorende lespakketten, een digitaal forum en ook de wekelijkse #gazED. In deze digitale krant vertellen bekende personen, influencers, slachtoffers over een persoonlijke ervaring die ze hebben meegemaakt met grote impact op hun leven. Ook specialisten worden bevraagd in de #gazED. De filmpjes zijn gemaakt om deze thema√Ę‚ā¨‚ĄĘs bespreekbaar te maken voor de jongeren. De vragen die ED TV voorschotelt aan deze BV's, slachtoffers en specialisten zijn opgesteld door de jongerenredactie van ED TV. Deze jongeren worden regelmatig bevraagd en betrokken over de thema's waar ED TV mee aan de slag gaat.

ED TV pakt gevoelige onderwerpen op een pakkende en vooral toegankelijke manier aan voor jongeren

ED TV is een educatief platform dat luisteren en praten over problemen bij jongeren zoals drugs, alcohol, sexting, pesten extra toegankelijk maakt. Het is enerzijds gericht op scholen, die met het platform toegang krijgen tot miniseries van drie afleveringen van maximum tien minuten. Daarin duiken we in de leefwereld van de jongeren en leren we hoe ze geconfronteerd worden met deze problemen. Hapklare lespakketten staan de scholen bij om dit aan te pakken in de klas. Deze zijn samengesteld door Leen Bewaert en Kim Rau, twee pedagogen van de opleiding Bachelor in het Secundair Onderwijs van HoGent.

Ook de jongeren zelf zijn welkom bij ED TV. Via een forum kunnen de jongeren met elkaar in contact komen en via een chatfunctie kunnen ze zich rechtstreeks richten tot ED. Op deze wijze worden jongeren, leraren, ouders ook in contact gebracht met heel wat professionele hulpverleners. Er is al samenwerking met o.a. Awel!, 1813, Sensoa, Child Focus, Lumi, WAT WAT, Druglijn, VAD, Unia, Nu Praat Ik Erover (Vertrouwenscentrum Kindermishandeling), Wel Jong Niet Hetero, De Sleutel en School zonder Racisme en CLB Chat. Er komen nog welzijnspartners bij die een toegevoegde waarde kunnen betekenen voor jongeren.

Kortom, ED TV is de nieuwe, complete schooltelevisie aangepast aan het huidige mediagebruik van de jongeren. De doelgroepen zijn leraren, jongeren en hun familie die zoekende zijn naar antwoorden en oplossingen. Het grootste doel is om taboes te doorbreken waar heel wat jongeren onder lijden.


› Gepubliceerd donderdag 19 november 2020 om 16:33 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook