Sterrennieuws
Gossip | Vlaanderen

› Wendy Van Wanten maakt komaf met overtollige kilo's

Iris Vandenkerckhove, zoals Wendy Van Wanten echt heet, wil het jaar positief afsluiten met een duidelijk doel voor ogen. Het Vlaamse ex-model wil de extra kilo's, die er door de menopauze en een verhoogd stressgehalte bijkwamen, een halt toeroepen en voluit gaan voor een gezonde levensstijl. Om op een gezonde en doeltreffende manier af te vallen werkt Wendy samen met Pronokal, een medische en wetenschappelijk onderbouwde behandeling voor overgewicht en obesitas. Doorheen het traject wordt ze ondersteund en begeleid door een arts en een team van experts.

Gewichtstoename door menopauze

Tijdens of na de menopauze krijgt het vrouwelijk lichaam te kampen met een hormonale verandering. Doordat de oestrogeenproductie daalt, verandert de vetverdeling. Hierdoor wordt vet niet langer verzameld ter hoogte van de dijen en heupen, maar verplaatst het zich meer naar de buik, iets wat vele vrouwen confronterend vinden. Daarnaast kunnen de hormonale veranderingen invloed hebben op de verzadiging en de groei- en opslaghormonen, met gewichtstoename tot gevolg.

"Bij PronoKal krijgen we regelmatig vragen van vrouwen over gewichtstoename tijdens of na de overgang. Wat ze ook doen om terug op gewicht te komen, ze krijgen de overtollige kilo's er zeer moeilijk of zelfs niet meer af. Dat is niet enkel fysiek maar ook emotioneel zwaar. Met PronoKal helpen wij ook deze vrouwen in hun zoektocht naar een gezond en evenwichtig leven. Met onze wetenschappelijke onderbouwde methode zorgen we voor een ware reset van het lichaam en leren we je een gezonde levensstijl ontwikkelen. Zo verbeteren we zowel het fysieke als het emotionele en psychologische welzijn," zegt Kelly De Wever, General Manager van PronoKal Group Benelux.

Tijd om taboe te doorbreken en voluit te gaan voor een gezonde levensstijl

Na succesvolle voorgangers als Bart De Wever en Lindsay De Bolle is het tijd voor Wendy Van Wanten om voluit te gaan voor een gezonde levensstijl. Als publiek figuur en sekssymbool van de Lage Landen wil Wendy het taboe rond menopauze doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken.

"Tijdens en na mijn menopauze merkte ik een duidelijke switch in mijn gemoedsrust. Ik voelde me mentaal zwaar beladen, had last van stress en voelde mij op en naast het podium niet goed in mijn vel en heel onzeker. Door al die factoren kreeg ik zware eetbuien. Na de eerste lockdown werd het mij duidelijk dat ik de tien kilo die ik in twee jaar bijkwam moeilijk verloor. Daarnaast maakte ik me ook extra zorgen gezien de impact van COVID-19 heftiger is bij mensen met een BMI boven de 25. Daarom trok ik aan de alarmbel en kwam ik terecht bij PronoKal. Met mijn start bij PronoKal wil ik tonen aan alle vrouwen dat je ook na de overgang in de fleur van je leven zit en dat het belangrijk is om de dingen aan te pakken waar je mee zit", zegt kersverse PnK-starter Wendy Van Wanten.

Wendy is momenteel bezig aan haar tweede week en is al 4 kilo kwijt en haar buikomtrek is met 3 cm afgenomen. Een schitterend resultaat op korte termijn. "Ik stap de nieuwe week zonder hongergevoel en boordevol energie in, iets dat Frans absoluut geweten zal hebben. Ik hoop dat ik op het einde van de rit tien kilo minder op de weegschaal zie en voor Kerstmis terug mijn favoriet rood jurkje kan aantrekken dat ik tien jaar geleden droeg," sluit Wendy lachend af.

Met de vraag hoeveel kilo ze op de weegschaal wil zien staan op het einde van haar traject zegt Wendy vastberaden: "We gaan voor een 69'ke!" And yes she can.


› Gepubliceerd dinsdag 27 oktober 2020 om 10:52 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook