Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› De Proefkonijnen verkoopt 6000 tickets in coronatijden

De cultuursector krijgt zware klappen. Ze kampt met beperkingen en tegelijkertijd vindt het publiek slechts moeizaam de weg terug naar de zaal. Producent van familietheater De Proefkonijnen verkocht deze zomer echter bijna 3000 tickets voor z'n coronaveilige theatertocht en de opvolger die momenteel te zien is, heeft die kaap al overschreden. Daarom plant het gezelschap nu extra voorstellingen.

Kleine groepjes lopen door Fort V in Edegem en beleven een verhaal dat wordt verteld door acteurs die ze tegenkomen op verschillende locaties. Toeschouwers zijn voortdurend in de buitenlucht, maar door de gewelven van het fort zijn ze toch nog overdekt. Met die oplossing kwam theatergezelschap De Proefkonijnen deze zomer in de vorm van 'Droomprinses in Dromenland.' De productie werd een overhoopt succes en daarom kwam het theaterhuis dit najaar met een vervolg in een halloweenjasje: Het Land Zonder Land. Deze voorstelling is plezant voor de hele familie, want je gaat samen op tocht, ontrafelt een mysterie en komt onderweg gekke figuren tegen.

Het theatergezelschap ging creatief aan de slag met de beperkingen die door de overheid werden opgelegd. Hun voorstelling is door de kleine groepjes en de locatie niet alleen volledig coronaveilig, het zorgt bovenal voor een unieke beleving voor elke bezoeker. Die stapt namelijk binnen in een levensechte wereld vol verbeelding waarbij de personages je persoonlijk mee op sleeptouw nemen. Het is de werkwijze die De Proefkonijnen al jaren typeert: "met een minimum aan middelen, maar een maximum aan fantasie." Corona versterkt dat handelsmerk niet alleen, het succes zorgt er ook voor dat het gezelschap nog meer families een onvergetelijke belevenis kan bieden.

Wie met zijn bubbel nog op tocht wil gaan om de lach terug te brengen naar Het Land Zonder Lach, moet snel zijn. De voorstelling is momenteel verlengd t.e.m. 22 november, maar enkel voor het laatste weekend zijn er nog tickets.

www.deproefkonijnen.be

Info en tickets: Het Land Zonder Lach

Spel: Daphne Paelinck, Mike Wauters, Gregory Van Damme, Randall Van Duytekom, Anke Jochems en Mathieu Engels.
Tekst & regie: Randall Van Duytekom

17, 18, 24, 25, 31 oktober & 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 21, 22 november - op een tijdslot naar keuze

Fort V - De Burletlaan 185, Edegem
Prijs: 12 / 15 euro

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be


› Gepubliceerd dinsdag 27 oktober 2020 om 09:50 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook