Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› The Sound of Music start op 17 december in Stadsschouwburg Antwerpen

Voor haar 3 theaters kreeg Sportpaleis Group de toelating om conform de geldende veiligheidsmaatregelen meer dan 200 bezoekers per voorstelling toe te laten. De voorstellingen van The Sound of Music zullen worden gespeeld voor een beperkter publiek, met heel wat voorzorgsmaatregelen, maar zonder aan de kwaliteit van de voorstelling zelf te raken. 'The Sound of Music' gaat in premiere op 20 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. In januari reist de voorstelling naar het Ethias Theater in Hasselt en Capitole Gent.

"Na maanden onzekerheid zijn we blij dat we de draad met het publiek terug kunnen oppikken. Achter de schermen zijn we al een tijd met de voorbereidingen bezig en bij ons allen is de honger groot om terug te gaan spelen. The Sound of Music wordt een fantastisch weerzien met het publiek dat we allemaal ontzettend hard gemist hebben. Op een uitermate veilige manier kan iedereen straks genieten. We hebben een schitterende cast die in deze tijden een meer dan welgekomen, hartverwarmende versie gaat spelen," zegt regisseur Stany Crets.

"De ticketkopers, maar ook de zalen en producenten zijn er intussen weer helemaal klaar voor," zegt Jan Van Esbroeck, namens de Sportpaleis Group. "We richten op dit ogenblik onze zalen in volgens de geldende maatregelen met veel zorg voor afstand en hygiene, waardoor we iedereen opnieuw op een veilige manier kunnen ontvangen. We zijn bijzonder tevreden dat we in de Antwerpse Stadsschouwburg, Capitole Gent en het Hasseltse Ethias Theater* de toelating hebben gekregen om voorstellingen te spelen waar we meer dan 200 mensen kunnen ontvangen. Na maanden afwezigheid en onzekerheid kan iedereen op een aangename, ontspannen manier weer meegenieten. Bij aankomst, maar ook vooraf, zal iedereen voldoende geinformeerd worden over het verloop en de maatregelen."

"Eindelijk mogen en hebben we nog iets extra om naar uit te kijken. Toen we een paar weken geleden opnieuw samenkwamen om het scenario door te nemen, voelde je de kriebels en een ontzettend grote goesting om weer te gaan spelen voor het publiek. We hebben nog werk, maar met de premiere van 20 december en de rest van de voorstellingen in het vooruitzicht, hebben we iets waar we met zijn allen naar toewerken en wat we graag op een veilige manier delen met het publiek," zegt Ianthe Tavernier die de rol van 'Maria' speelt.

Dat het enthousiasme groot is, bevestigt Geena Lisa die in 'The Sound of Music' als Barones Schrader haar musicaldebuut maakt. "Heel fijn dat het doorgaat en dat we op deze manier ook een stukje kunnen bijdragen aan het geluk van anderen. Meer dan ooit hebben mensen nood aan positieve energie en good vibes, iets wat je zonder twijfel herkent en terugvindt in de voorstelling, en waar heel wat mensen plezier aan gaan beleven," zegt de zangeres, presentatrice, coach en geluksexperte.

'The Sound of Music' met o.a. Ianthe Tavernier (Maria), Koen Van Impe (Kapitein Von Trapp), Peter Thyssen (Oom Max), An Lauwereins (Moeder-Overste), Geena Lisa (Barones Schrader), Charlotte Suijs (Liesl) en Pieter Casteleyn (Rolf), speelt vanaf 17 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Vanaf 14 januari kan je in Capitole Gent terecht en vanaf 22 januari in het Hasseltse Ethias Theater. Info en tickets vind je op www.deepbridge.be

Iedereen die al een ticket heeft, zal eerstdaags door Tele Ticket Service worden gecontacteerd: de voorstellingen voor 17 december worden verplaatst en de veiligheidsmaatregelen vragen mogelijk ook om een herseating.

(*) Het positieve advies van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent is afgeleverd, dat voor Ethias Theater wordt in de komende dagen verwacht.


› Gepubliceerd donderdag 1 oktober 2020 om 20:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook