Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen / Nederland

› Dankzij Woody Harrelson kregen Nick & Simon complimenten van Paul Simon

Vrijdag verscheen de nieuwe single 'Oostenwind', tevens de voorbode van het nieuwe Nick & Simon-album 'NSG', wat staat voor 'Nick & Simon & Garfunkel'. In het spoor van Paul Simon & Art Gartfunkel nam het populaire Nederlandse duo 12 nieuwe Nederlandstalige liedjes op die de sfeer van dat andere, iconische duo uitademt. Het album verschijnt in november, maar ondertussen kregen Nick & Simon deze week onverwachte complimenten van de legendarische Paul Simon.

"In juli gaven wij een optreden in Brielle, waar de bekende Amerikaanse acteur Woody Harrelson te gast was, samen met zijn Nederlandse buurman. Beiden wonen op Hawai, maar Woody was voor een familiebezoek van zijn vriend even meegekomen naar Nederland. Tijdens dat bewuste optreden brachten we ook nummers uit het Simon & Garfunkel-repertoire, waaronder 'Homeward Bound'. Dat laatste werd door Harrelsons buurman gefilmd", zegt Simon. Na het optreden nodigde Woody het duo uit aan zijn tafel. "Tussen de lijntjes van ons gesprek zei hij dat Paul Simon een van zijn beste vrienden is en dat hij het filmpje van ons optreden zeker naar hem zou doorsturen. Ik vond het een beetje onwerkelijk", zei Nick.

Groot was de verbazing toen Nick & Simon, via Woody Harrelson, een videoboodschap kregen van Paul Simon. "Ik zag een video van jullie en dat klonk erg goed", zei de singer-songwriter enthousiast. "Ik wist echt niet was ons overkwam", zegt Nick. "Dat hij ons heeft horen zingen en het echt vond klinken als Simon & Garfunkel, dat is niet te bevatten", zegt Simon.

Ook hun goede vriend Kees Tol, waarmee ze het succesvolle televisieprogramma 'Nick, Simon & Kees: Homeward Bound' maakten en op Amerikaanse bodem op zoek gingen naar de roots van hun muzikale idolen, was verrast. "Nou, op die manier is de cirkel rond. Ongelofelijk", reageerde hij toen hij de videoboodschap van Paul Simon te zien kreeg.

De nieuwe Nick & Simon-single 'Oostenwind' is vanaf nu digitaal beschikbaar. In november verschijnt 'NSG', het album met 12 gloednieuwe Nick & Simon-nummers geinspireerd op de muziek van Simon & Garfunkel.


› Gepubliceerd maandag 14 september 2020 om 14:42 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook