Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Stand-up comedian gaat weer lachen met het nieuws: Coronaproof, over showbizz, sport en politiek, en het gaat vooruit!

Na de laaiend enthousiaste reacties van het publiek en de recensenten, is stand-up comedian Bert Gabriels zich volop aan het voorbereiden op zijn tweede eindejaarsconference. "Ik ben bezig met de afwerking van de laatste juridische dossiers, want de komende weken focus ik mij op mijn actualiteitsconference. Ik start in Nederland met 'Is er nog iets gebeurd?', een voorstelling die er normaal in het voorjaar had moeten plaatsvinden. Eind oktober switch ik en starten we in Borgerhout met de try-outs van de #Eindejaars2. De officiele premiere is voorzien op 27 november in De Grote Post in Oostende. De feestelijke voorstelling, inclusief radio- en tv-opnames, is op tweede kerstdag voorzien in de Antwerpse Arenbergschouwburg."

"Ik ben aangenaam verrast dat de belangstelling bij het publiek zo groot is, want er staan al bijna 40 voorstellingen op het programma. Dat is een pak meer dan vorig jaar, wat wil zeggen dat de mensen duidelijk nood hebben aan humor. Ze hebben goesting om te lachen, dat merk ik de laatste weken ook tijdens mijn eindemaandsconferences die behoorlijk vol zitten."

De man die tegenwoordig alom aanwezig is als hoofdrolspeler in een reclamecampagne voor goedkoper internet en telefonie is blij dat hij weer fulltime kan spelen. "Het is dankzij de inspanningen van de theaters dat je op al die plekken in Vlaanderen coronaproof kan komen meelachen met het nieuws. Het wordt opnieuw een gevarieerde show. Het was een uitzonderlijk jaar, met stilstaande vliegtuigen en vliegende parasols, ons dagelijks gepruts met de lockdown, de staycation en de mondmaskers, en natuurlijk de Powerpoint van Wilmes en de pullekes van Marc Van Ranst. Maar ook Wout van Aert, pater Damiaan en alle helden van de zorg speelden natuurlijk een hoofdrol dit jaar. De Amerikaanse verkiezingen en Donald Trump zijn een onderwerp, net als de verhalen van sommige BV's en uiteraard blikken we terug op de regeringsonderhandelingen, want als je daarmee lacht, gaat het plots wel "vooruit". Achter de mondmaskers kan er goed gelachen worden", zegt Bert Gabriels geamuseerd.

Meer info over Bert Gabriels vind je op www.bertgabriels.be.


› Gepubliceerd maandag 14 september 2020 om 16:24 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook