Sterrennieuws
Media | Vlaanderen

› Volg vanaf vandaag De Ronde van Frankrijk bij de VRT

Op zaterdag 29 augustus gaat de 107de Ronde van Frankrijk van start in Nice. Alleen de startdatum al maakt duidelijk dat het een ongewone Tour wordt. Corona heeft ook de koerskalender op zijn kop gezet. De coronamaatregelen hebben niet alleen gevolgen voor de organisatoren, de renners en hun entourage, maar ook voor de verslaggevers en het publiek. Toch is de koershonger groot en Sporza zorgt ervoor dat wielerliefhebbers geen meter van de Tour moeten missen, zowel op televisie als op de radio én online.

De Sporza-medewerkers nemen daarbij alle veiligheidsmaatregelen in acht, met de nodige 'social distancing´en mondmaskers als dat niet mogelijk is. Om dezelfde reden wordt het televisiecommentaar van de Tour dit jaar vanuit Belgie gegeven. Ook Vive le velo wordt uitgezonden vanop locaties in eigen land.

De Tour op Een

De wielerliefhebbers kunnen de Tour op de voet volgen via Sporza op Een. Bijna de helft van de ritten wordt integraal uitgezonden, van start tot finish. Op sommige dagen wordt het begin of het einde van de rit uitgezonden op Canvas.
Voor het commentaar zorgen Michel Wuyts en Jose De Cauwer. Ze doen dat in deze coronatijden uitzonderlijk en om begrijpelijke redenen niet vanuit Frankrijk, maar vanuit een commentaarstudio van de VRT.

Vive le velo

Als gevolg van corona reist Vive le velo dit jaar niet mee met het peleton, maar wordt de Tour-talkshow van Karl Vannieuwkerke uitgezonden vanuit eigen land. Verder blijft de essentie van het programma wel behouden: Karl blikt elke avond samen met drie gasten op een tot de verbeelding sprekende locatie terug op de voorbije Tour-dag. Vive le velo strijkt neer aan de mooiste kastelen, abdijen en een pak andere bijzondere plekken die ons land rijk is.

Dagelijks komt een van de vaste wieleranalisten van Vive le vélo langs bij Karl: Eddy Planckaert, Marijn de Vries, Bert De Backer, Jan Bakelants, Sven Nys en Bram Tankink Zij krijgen het gezelschap van twee andere gepassioneerde wielerliefhebbers, onder meer Yves Lampaert, Otto-Jan Ham, Tom Boonen, Hanne Mestdagh, Tomas Van Den Spiegel, Marcel Kittel, Sep Vanmarcke, Heidi Van De Vijver, Leontien van Moorsel, Bart Schols, Geert Meyfroidt, Tim Brys, Thibau Nys, Rick de Leeuw, Laura Verdonschot, enz.

De Ronde van Frankrijk op de radio

Wie aan de Ronde van Frankrijk denkt, denkt aan De Tour Vandaag op Radio 1. De Tour Vandaag doet elke dag verslag van de Ronde van Frankrijk. Van 29 augustus tot en met 20 september. Op weekdagen van 13 tot 19.00 u. (met naast al het Tour-nieuws ook een flink pak duiding bij de andere actualiteit van de dag), en in het weekend van 13 tot 18.00 u. Gert Geens en Ruth Roets presenteren op weekdagen, Gert Geens en Bart Schols zijn op post in het weekend. De verslaggevers in de Tour zijn Christophe Vandegoor en Carl Berteele.

De Tour online

Wie echt alles wil weten over de Tour kan terecht op sporza.be. Alle ritten zijn in livestream te bekijken, met tekstupdates van voor de start tot na de finish. Sporza.be bundelt ook alle nieuwtjes uit het peloton. Je vindt er verslagen, interviews en de leukste filmpjes uit de Tour. En natuurlijk ook alle uitslagen en klassementen. Ook via Twitter, Facebook en Instagram houdt Sporza de wielerliefhebbers op de hoogte van de gebeurtenissen in de Tour.


› Gepubliceerd zaterdag 29 augustus 2020 om 04:09 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook