Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Lil Dinges brengt Bubbelicious

De bubbelzinnige vraag van Lil Dinges: "Mag ik in uw bubbel?" Is 'Bubbelicious' nu een corona-single? Of niet? Hoe dan ook 'Mag ik in uw bubbel is in deze ongewone tijden gewoon het nieuwe 'kvraagetaan' geworden.

Kijken


De naam doet wellicht nog geen belletje rinkelen, maar Lil Dinges zou toch herkenbaar in de oren kunnen klinken. Zijn street credibility dankt hij aan zijn grillige levensloop. De main-rapper werd immers geboren in het epicentrum van de alom gevreesde 'marginale driehoek' en tot overmaat van ramp vernoemd naar een behoorlijk uncool tieneridool van zijn moeder. "Het was best pittig, van jongs af aan werd ik hierom gekleineerd door mijn homies in the hood." Tijdens zijn puberteit kwam dus al gauw de rebel in hem naar boven en dompelde hij zich onder in het kleinstedelijke nachtleven. "Tijdens de donkerste helft van de jaren '90 (de tweede dus) schreef ik daar ook heel openlijk over in mijn vele hitsongs. In die tijd maakte ik mijn tracks nog samen met een lokale Dr Dre en wat onfris krapuul uit de achterbuurt."

De MC nam doorheen zijn loopbaan nooit een blad voor de mond, iets wat hem door zijn omgeving niet altijd in dank werd afgenomen. Bovendien was er ook de voortdurend weerkerende vraag van zodra hij zich publiek vertoonde: 'Zijde gij niet die van dinges?' - "Ja, dat was telkens confronterend. Hierdoor werd ik in de nillies gedwongen om onder te duiken en via het 'B.V. Protection Program' van de federale politiediensten een nieuwe alias aan te nemen. In het grootste geheim werd ik overgeplaatst naar een halfopen bebouwing in de suburbs van Hovywood (nabij Kontich). Ik kreeg een reguliere job met een (op 5 jaar) geleaste wagen toegewezen."

Hoewel hij natuurlijk nog dagelijks 'racks on racks' verdient aan zijn vroegere mega-successen, kan hij door voornoemde omstandigheden onmogelijk deelnemen aan het picture perfect blingsta-leven van zijn concullega's. Van deze zwakte maakte hij willens nillens zijn sterkte: "Tijdens de lockdown-periode heb ik geleerd om geluk te vinden in de kleine dinges des levens zoals bijvoorbeeld nog 's muzikaalloos gaan op Zoom met enkele makkers. Nu nog samen die TikTok-moves verzinnen... Of beter iemand anders, als dat even kan!"


› Gepubliceerd dinsdag 25 augustus 2020 om 08:57 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook