Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Nieuwe single voor RIET samen met Bart Peeters: Er is iets

Als u het nog niet wist…Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET. Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker. Terwijl ze succes oogst met projecten zoals "Jackobond zingt Marva", schrijft Riet in haar eentje aan persoonlijke nummers over twijfels en hunkering. Het moet eruit. Het wordt iets moois. Raf Walschaerts van Kommil Foo hoort het en gaat mee aan boord. En nu ook Bart Peeters.

Bart Peeters: "Toen ik op een veilige afstand zat te gitaarjammen met Riet in de corona-zon, bleek ze ook fan van 'Er is iets', een prachtige Belpop-klassieker uit 1980 van Walter Verdin. Haar stem gaf het nummer een nieuw elan, dat heb je als een glasheldere zangeres een mannennummer naar haar hand zet. Ik heb me lichtjes opgedrongen als gitarist en tweede stemzanger. Het ging allemaal vanzelf, ik ben blij dat ik mee mocht doen."

Riet vertelt aan Sterrennieuws: "Het was bijzonder fijn om het lied samen met Bart Peeters op te nemen, die de gitaar en de backings voor zijn rekening neemt."

Het lied, geschreven door Walter Verdin, viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Walter Verdin plant zelf een re-release. Zo brengt hij namelijk in oktober naar aanleiding van Record Store Day een mooie rode 12" vinyl uit bij BLP-records met 'Storingen' en 'Er is iets' op.

Walter Verdin getuigt: "Ik vind de versie heel goed: zo verrassend, zomers, luchtig en blij.Vooral de frisse zang draagt daartoe bij, maar dat zijn we gewoon van Riet. Die gelukzalige glimlach op haar gezicht die hoor je door heel haar zang door. Het is een mooie cover. Ik ben er dan ook heel blij mee."

Meer info op www.rietmusic.be


› Gepubliceerd vrijdag 28 augustus 2020 om 10:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook