Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Sportpaleis Group springt op de fiets ten voordele van de livemuzieksector

Op de autoloze zondag, namelijk zondag 20 september, vindt 'Bike For Live2020' plaats. Medewerkers van Sportpaleis Group en concertorganisatoren fietsen op die dag vanuit de verschillende zalen van de groep naar het Antwerpse Sportpaleis en laten zich voor hun sportieve inspanning sponsoren. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het solidariteitsfonds LIVE2020.

Waarom deze solidariteitsactie broodnodig is, is intussen gekend. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat sinds midden maart de volledige evenementensector op slot ging. Alle theatervoorstellingen, concerten, festivals, beurzen,... konden van de ene op de andere dag niet meer doorgaan. De impact van deze maatregel is enorm. Ook financieel. Met Bike For Live2020 wil Sportpaleis Group zijn steentje bijdragen en zoveel mogelijk geld inzamelen zodat de sector deze moeilijke tijd kan overleven.

"We blijven ervoor ijveren om bij beleidsmakers meer gehoor te vinden, maar intussen willen we niet bij de pakken blijven zitten", zegt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. "Zondag 20 september, autoloze zondag trouwens, organiseren we een fietstocht die elk theater en elke concertzaal van de Sportpaleis Group verbindt. Deelnemers kunnen vertrekken vanuit Capitole Gent, Vorst Nationaal Brussel, Ethias Theater/Arena Hasselt richting het Sportpaleis in Antwerpen, waar de eindstreep zich bevindt. Alles opgeteld gaat dit over 250km, verkeerd rijden niet inbegrepen. Deelnemers laten zich voor hun inspanning sponsoren door familie, vrienden en kennissen en zo hopen we een mooi bedrag te kunnen inzamelen voor het solidariteitsfonds LIVE2020".

Wie de deelnemers of meer algemeen de solidariteitsactie een duw in de rug wil geven met een donatie, kan terecht op de website www.bikeforlive.be. Meer informatie over het solidariteitsfonds LIVE2020 via www.live2020.be.


› Gepubliceerd vrijdag 28 augustus 2020 om 14:48 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Evenement

donderdag 27 augustus 2020 om 17:48 uur

› deSingel ontvangt bezoekers coronaproof

maandag 17 augustus 2020 om 11:34 uur

› Tom Misch & Yussef Dayes op 21 maart 2021 in AB Brussel

maandag 10 augustus 2020 om 08:15 uur

› Voor het eerst in 35 jaar geen Night of the Proms


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook