Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› EWT-Theater in Deurne nog even gesloten

Vanmorgen ontvingen we deze mededeling van het EWT-Theater in Deurne.

Net zoals andere theatergezelschappen en zalen zijn we verplicht de deuren nog dicht te houden. Onze knusse, gezellige zaal is altijd 1 van onze grote troeven geweest maar speelt nu duidelijk in ons nadeel. We kunnen het protocol dat is voorgelegd door het Kunstenoverleg op de meeste punten volgen, maar zolang de afstandsregel van 1,5 meter in de zaal
geldt, kunnen we niet meer dan 36 toeschouwers ontvangen en dit is natuurlijk financieel onhoudbaar om een nieuwe productie op te starten.

Daarom hebben we beslist om de eerste twee producties van seizoen 20-21 uit te stellen naar later.

Ik hoop ten stelligste dat, in navolging van de Franstalige gemeenschapsregels, de social distance wordt teruggebracht naar 1 meter om wel te kunnen opstarten en dat ik U binnenkort een positief bericht kan sturen,
aldus Algemeen Directeur Frank De Kaey.

Vandaag werd beslist om de afstandsregel in theaters te verlagen naar 1 meter. De maximumbeperking blijft echter overeind. Een eerste stap om meer volk in de theaters te krijgen.

Even later klok het zo bij vrtnws.be: "Een spijtige maar realistische beslissing om geen put te maken. We zijn financieel gezond en willen dat zo houden", vertelt directeur De Kaey. "We zijn dan ook blij met dit nieuws en gaan morgen met de raad van bestuur bekijken wat wel mogelijk is met een meter afstand tussen de bubbels. Dat we hierdoor 100 mensen kunnen zetten, geeft me hoop dat we dit jaar toch nog publiek kunnen ontvangen."

We leven dus op goede hoop en duimen mee voor een snelle opstart van dit oh, zo fijne theater!


› Gepubliceerd vrijdag 28 augustus 2020 om 18:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook