Sterrennieuws
Muziek | Europa

› Thomas Julian scoort in Duitsland met eerste Duitstalige single

Pas drie weken is de allereerste Duitse single 'Wir leben unseren Traum' van Thomas Julian uit Zwevegem uit in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Belgie en de zanger kan al de respons erop niet meer volgen. Zijn nieuwe single wordt enkel en alleen op Spotify 3.500 keer per dag beluisterd. Op Spotify werd de song al 58.000 keer gestreamd en hij bereikte 35.000 verschillende luisteraars op Spotify.

Thomas Julian (26) zat een weinig met schrik toen zijn eerste Duitstalige single uitkwam. Zouden de Duitsers de song van die West-Vlaming wel graag horen ? Hoe zou de respons dus erop zijn ? "Maar de respons is enorm. De aandacht en interesse van de Duitstalige landen is groot voor de nieuwkomer uit Belgie", knipoogt Thomas.

De voorbije weken verbleef Thomas veel in Duitsland voor interviews en promo rond zijn single. Thomas was te zien en te horen in alle grootste Duitse media en radio's "Ik leef mijn droom, maar het is niet eenvoudig in een andere taal" lacht Thomas, die zijn allereerste Duitse interview aflegde live op een Zwitserse radio. "Nu ben ik het al gewoon geworden om interviews in het Duits te geven. Ik heb iedere dag interviews live in Duitsland en dit via skype, telefoon en zelfs mail. Ik ben blij dat ik dat allemaal mag doen. Vorig jaar was er daar nog geen sprake van. Ik sprak nog geen woord Duits. Samen met mijn personal coach hebben we mijn Duits op een hoger niveau getild. Ik heb er wel keihard voor gewerkt en zie het resultaat."

Dat het nummer goed wordt ontvangen in de Duitse landen blijkt uit de cijfers. Slechts drie weken na de release is de video van 'Wir leben unseren Traum' goed op weg om binnenkort 100.000 youTube-views te halen . De song werd al 58.000 keer gestreamd in inderdaad slechts drie weken tijd, met ook al 35.000 verschillende maandelijkse luisteraars op Spotify. "Het nummer staat in honderden schlagerplaylisten en wordt momenteel ongeveer 3.500 keer per dag beluisterd enkel en alleen op Spotify. Dit zijn aantallen waar ik in Vlaanderen nog jarenlang ging op mogen wachten vertelt Thomas, die in de maand september niet veel in ons land zal vertoeven. "Duitsland, Duitsland en nog eens Duitsland staat er vermeld in mijn agenda. Ik werk dan met mijn Duits team keihard aan een nieuwe single en ik zal ook nog interviews geven", besluit hij.


› Gepubliceerd maandag 17 augustus 2020 om 17:40 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook