Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Een kijkt vooruit: een feestelijk najaar vol topnamen en straffe programma's

Vanaf maandag 31 augustus gaat het najaar in bij Een. Na een bijzonder voorjaar kijkt Een meer dan ooit vooruit, met klinkende namen en een hele reeks topprogramma's. Zo mogen kijkers Tom Waes verwachten in Undercover en Reizen Waes: Vlaanderen, Saartje Vandendriessche in Op de man af, en de immer populaire familie Planckaert in Chateau Planckaert. Het is ook uitkijken naar een nieuw seizoen van Down the road met Dieter Coppens en Arnout Hauben die Dwars door Belgie trekt. Met andere woorden, het wordt een herfst om van te genieten. Is dat alles? Nee, Een heeft nog een reden voor een feestje, want Dagelijkse kost, Thuis en FC De Kampioenen vieren dit najaar een jubileum. En dat mag iedereen meevieren.

Een terugblik

De voorbije maanden waren uitdagend voor iedereen. Door de coronacrisis vielen zekerheden weg en moest iedereen snel schakelen, zich aanpassen aan de omstandigheden, en nieuwe manieren van werken vinden – ook Een. Het net slaagde hierin op verschillende vlakken: Een speelde snel in op de nieuwe situatie met enkele specials rond corona, waaronder Reizen Waes blijft thuis en Komen te gaan. Ook het dagelijkse Iedereen beroemd vond zichzelf opnieuw uit met nieuwe, relevante rubrieken als 'Lockdown LOL' en 'Woonvlogcentra'. Daarnaast vervulde Een zijn informatierol met verve door de Vlaming op de hoogte te houden via Het journaal en thema's dieper uit te spitten in onder andere de Pano-specials rond corona. Hiernaast bleef Een ontspannende content brengen waarmee kijkers even konden wegdromen, en dat werd gesmaakt. Zo scoorde Kamp Waes met bijna 2 miljoen kijkers, en De columbus en Down the road konden meer dan anderhalf miljoen mensen bekoren (best bekeken afleveringen; cijfers telkens 4+, Live+7).

Er werd niet alleen veel lineair naar Een gekeken, maar ook op VRT NU. Het platform kende de afgelopen maanden een ontzettende groei. Door de lockdown hebben heel wat nieuwe gebruikers VRT NU ontdekt. Eind juli waren er meer dan 2.760.000 accounts. Dit jaar waren er al meer dan 66 miljoen videostarts en het platform had meer dan 1 miljoen kijkers per maand. Aan het begin van de lockdown in maart waren dat er zelfs meer dan 1 miljoen per week.

Feest voor enkele vaste waarden van Een

Nu kijkt Een vooruit, want er staat dit najaar heel wat moois op het programma. Zo is er reden tot feest, want verschillende programma's die deel uitmaken van het dagelijkse leven van vele Vlamingen mogen een jubileum vieren. Programma's die generaties samenbrengen, vele Vlamingen hun (dagelijkse) dosis ontspanning bezorgen, en hun leven verrijken, en dat viert Een met alle fans. Zo mag Jeroen Meus voor Dagelijkse kost 10 kaarsjes uitblazen. In december wordt Thuis in de bloemetjes gezet, want dan is het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks op Een te zien was. En het is ook 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van FC De Kampioenen werd uitgezonden. Om dat te vieren, brengt Een dit najaar een kerstspecial die ook een eerbetoon zal brengen aan de overleden Johny Voners. Over deze initiatieven volgt later meer informatie.

Sterke verhalen van hier, op alle platformen

Een blijft inzetten op sterke verhalen van hier, die herkenbaar zijn, ontroeren of uitdagen. Dit doet het net op alle kanalen: zowel digitaal als via lineaire televisie en via VRT NU. Een zoekt hierbij steeds naar de beste manier om een bepaald verhaal tot bij de kijkers te brengen. Zo waren de afgelopen maanden online de avonturen van Dieter Coppens en Kevin voor Down the sea te volgen, en konden kijkers ook de tocht van Arnout Hauben Dwars door Belgie op een interactieve kaart in real time volgen. Vanaf dit najaar zal Linde Merckpoel vlogs maken voor de online kanalen van Een, waarbij ze inspeelt op wat er leeft in Vlaanderen.

Een kiest tot slot voor een sterk prime time slot met elke weekdag (maandag tot en met donderdag) en elke zondag straffe programma's van hier. Kijkers kunnen onder andere genieten van nieuwe seizoenen van Durf te vragen met Siska Schoeters en Zelfde deur, 20 jaar later met Martin Heylen, Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in Geubels en de Hollanders, Fatma Taspinar duikt in de werking van De cel vermiste personen, en Annemie Struyf trekt naar Het Hoge Noorden. Op zondag worden de kijkers getrakteerd op sterke Vlaamse fictie met Undercover en ontspanning voor de hele familie met Chateau Planckaert. Later dit najaar brengt Een onder andere de nieuwe fictiereeks Black-out.


› Gepubliceerd dinsdag 18 augustus 2020 om 12:02 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook