Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› The Searchers koopt nieuwe filmprojecten tijdens de Cannes Virtual Market

Dit jaar kon er vanwege de wereldwijde coronacrisis geen fysieke Marche du Film in Cannes in mei worden gehouden. Van 22 tot en met 26 juni werd echter wel de virtuele filmmarkt Cannes Virtual Market opgezet. Misschien was deze virtuele markt gevoelsmatig nog wel belangrijker dan anders, want met de financiering van nieuw te maken films konden projecten worden rondgemaakt, waardoor er komende jaren films in release kunnen blijven gaan.

Ook The Searchers was virtueel aanwezig bij de filmmarkt en heeft een aantal mooie filmtitels aangekocht, sommige nog in ontwikkeling, andere al in pre-productie. Het ontbreken van persoonlijke ontmoetingen met vrienden uit de internationale filmindustrie, heeft The Searchers er niet van weerhouden om toch succesvolle samenwerkingen aan te gaan. Hieronder een overzicht van de aangekochte projecten en andere reeds in (pre)productie.

THREE THOUSAND YEARS OF LONGING

Epic Love Story

Een episch fantasieverhaal van George Miller dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. Academy Award-winnaar Tilda Swinton en Idris Elba zullen de hoofdrollen vertolken in dit romantische sprookje.

Regisseur: George Miller ('Mad Max: Fury Road', 'Happy Feet')
Cast: Idris Elba ('Luther', 'The Mountain Between Us'), Tilda Swinton ('We Need To Talk About Kevin', 'The Dead Don't Die')

FERRARI

Biografie, Drama, Actie

In de zomer van 1957 komen alle dynamische krachten in het leven van de Italiaanse sportwagenondernemer Enzo Ferrari samen...

Regisseur: Michael Mann ('Heat', 'Collateral')
Cast: Hugh Jackman ('Logan', 'The Greatest Showman')

RUN RABBIT RUN

Horror, Thriller

De vaste overtuigingen in 'het leven' en 'de dood' worden, na het vreemde gedrag van haar jonge dochter, danig op de proef gesteld bij Elisabeth Moss, die een vruchtbaarheidsarts speelt. Zij wordt geconfronteerd met geest uit haar verleden...

Regisseur: Daina Reid ('The Handmaid's Tale')
Cast: Elisabeth Moss ('The Handmaid's Tale', 'The Invisible Man')

THE BLACKSMITH

Actie, Avontuur

Een wapenexpert wordt gedwongen te vluchten nadat zijn lab is vernietigd.

Regisseur: Pierre Morel ('Taken', 'Peppermint')
Cast: Nick Jonas ('Jumanji', 'Midway'), Laurence Fishburne ('The Matrix Trilogy', 'Batman v Superman')

THE UNITED STATES VS. BILLIE HOLIDAY

Biografie, Drama, Muziek

De film volgt Billie Holiday (1915 tot 1959) tijdens haar succesvolle loopbaan. Zij is het doelwit van de Federal Department of Narcotics in een undercoveroperatie onder leiding van de zwarte federal agent Jimmy Fletcher, met wie ze een tumultueuze affaire heeft.

Regisseur: Lee Daniels ('The Butler')
Cast: Andra Day ('Marshall'), Garrett Hedlund ('Mudbound', 'Unbroken'), Natasha Lyonne ('American Pie', 'Ad Astra')

SPENCER

Biografie, Historisch

Spencer speelt zich af tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren '90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larrain. Steven Knight (Peaky Blinders) verzorgt het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana, gespeeld door Kristen Stewart.

Regisseur: Pablo Larrain ('Jackie', 'Neruda')
Cast: Kristen Stewart ('Cafe Society', 'Into The Wild')

MONKEY MAN

Thriller, Actie

Zijn ouders zijn vermoord, zijn dorp is afgebrand en zijn eigenwaarde werd afgepakt. The Kid (Dev Patel) heeft maar 1 doel: wraak. De straten van Mumbai bereiden hem voor op een goddelijke afstraffing van de corrupte Indiase elite, met aan het hoofd Chief Rana. Als The Kid je eenmaal in het vizier heeft, dan is het eigenlijk al te laat.

Regisseur: Dev Patel
Cast: Dev Patel ('Lion', 'Slumdog Millionaire')

C'MON C'MON

Drama

Na zijn grote succes als de 'Joker' keert Joaquin Phoenix terug naar het witte scherm als Johnny, een artiest die noodgedwongen voor zijn neefje Jesse moet zorgen. Er ontstaat een unieke vriendschap tussen de twee terwijl ze samen door Amerika reizen.

In deze bijzondere road-trip film, geschreven door Mike Mills volgen we Johnny en Jesse door de straten van o.a. New York, Los Angeles en New Orleans. De prachtige zwart-wit beelden, geschoten door cinematograaf Robbie Ryan (Marriage Story, The Favourite) wisselen zich af met echte interviews met kinderen uit deze steden. Een liefdesbrief aan de generatie van de toekomst en aan degene die hen opvoedt.

Regisseur: Mike Mills ('Beginners', '20th Century Women')
Cast: Joaquin Phoenix ('Her', 'Joker'), Gaby Hoffmann ('Wild', 'Uncle Buck')

ARTHUR THE KING


Atleet Michael (Mark Wahlberg) gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen. In een laatste poging de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van Ecuador stuit het team op een gewonde zwerfhond, die ze Koning Arthur noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo'n levenslustige doorzetter als Michael zelf. Zullen ze het avontuur overleven en samen de finish bereiken?

Arthur the King is gebaseerd op de autobiografie 'Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home' van Mikael Lindnord, die uitgroeide tot een besteller.

Regisseur: Baltasar Kormakur ('Adrift', 'Everest', '2 Guns')
Cast: Mark Wahlberg ('The Departed', 'Boogie Nights', 'The Fighter')


› Gepubliceerd dinsdag 4 augustus 2020 om 16:31 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook