Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Daniel Busser lanceert met Chaima de tweetalige single Tu veux quoi

Na 'Vrienden', een nummer dat hij uitbracht met 5NAPBACK en waar ze samen een dikke hit mee scoorden, pakt de populaire Daniel Busser, deze keer aan de zijde van de bloedmooie Chaima, uit met de heerlijk zwoele single 'Tu veux quoi'.

Met zijn neef 'Kenny G' debuteerde Daniel Busser 5 jaar geleden op YouTube. Het duo viel op en niet veel later werd Daniel ontdekt en opgepikt door 'Spreej' van het duo Safi & Spreej, en dat leverde hem meteen ook de release op van zijn eerste single 'Mis mij niet'. Een jaar later volgde het debuutproject 'Vrije val', wat Daniel een sterke loopbaanboost opleverde en een platendeal bij Top Notch (Zwangere Guy, Tourist LeMC, Lil Kleine e.v.a.). 'Life ft. Kevin' was er zijn eerste release, gevolgd door het debuutalbum 'Adrenaline', waar Snelle ('Reunie', 'Smoorverliefd') een feature op had.

Met zijn nieuwe single 'Tu veux quoi' trekt Daniel Busser terug naar zijn muzikale basis. Voor het zwoele accent zorgen de zomerse gitaar en het fluitende riedeltje, dat gegarandeerd een ganse dag in je hoofd blijft zitten. De multiculturele, Afrikaanse sfeer zorgt in je hoofd voor een rechtstreekse transfer richting een dromenland vol liefde. Vergeet het kleffe en de cliches, want 'Tu veux quoi' staat dankzij het samengaan van de gitaar en de percussie voor originaliteit en authenticiteit. Op dit nummer geeft de 21-jarige Daniel Busser weer een stuk van zichzelf bloot en verrast hij op een positieve manier. Met dank aan de bloedmooie Chaima, een in Brussel wonende Spaanse die als duetpartner een groot aandeel heeft in deze single. "We zijn bijna al een jaar een koppel", zegt de uit het Limburgse Bree afkomstige zanger. "Via gemeenschappelijke kennissen hebben we elkaar ontmoet. De klik was er, maar toch duurde het nog een tijdje voor we een koppel werden. Dat laatste is heel natuurlijk gegroeid, met dank aan onze gemeenschappelijke passie en onvoorwaardelijke liefde voor de muziek. Chaima was erbij toen ik optrad in de Lotto Arena. Doorheen de tijd zag ze mijn loopbaan evolueren en dat was ook voor haar een trigger om er zelf voor te gaan. Ik wist hoe goed ze kan zingen, alleen was er die angst om te springen. 'Tu veux quoi' gaat over een vervlogen liefde, iets wat we beiden in ons leven op een andere manier hebben meegemaakt, wat voor een groot stuk het authentieke karakter van de song verklaart. De combinatie van het Nederlands en Frans is inderdaad nog een sterke, opvallende troef, waardoor we elk op ons best en het meest verstaanbaar onze gevoelens in dit nummer kunnen uitrdukken."

Door de coronamaatregelen kan Daniël Busser voorlopig geen vervolg maken op zijn geslaagde passages in het Amsterdamse Paradiso, op Genk On Stage en Pukkelpop. De tijd die hij nu vrij heeft investeert hij volop in het maken van nieuwe muziek, waarvan de radiovriendelijke single 'Tu veux quoi' het eerste resultaat is. Gezien zijn huidige status en populariteit is de kans groot dat het nummer opnieuw een voltreffer wordt.

'Tu veux quoi' van Daniel Busser en Chaima verscheen op het NAMAM-label en is nu digitaal beschikbaar.


› Gepubliceerd donderdag 23 juli 2020 om 10:24 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook