Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Kenn Colt verzorgt morgenavond een dj-set op Green Fields in het Durbuy van Marc Coucke: Hier kijk ik zo hard naar uit

Met 'Sun Goes Down' scoort de Hasseltse dj en producer Kenn Colt opnieuw een dikke zomerhit, want net als 'Be Alright' is het nummer niet meer weg te branden van de radio. "Overal word ik erover aangesproken en jonge producers stellen mij vaak de vraag wat het geheim is van mijn muziek. Vooral de toegankelijkheid, de herkenbaarheid en de verzorgde producties zijn een onderdeel denk ik. Pas als mijn gevoel zegt dat het nummer klaar is, vertrekt het uit de studio en anders zoeken we verder of we beginnen opnieuw. Ik ben een perfectionist, inderdaad (lacht). Misschien is dat een verklaring waarom het zo lang duurt voor mijn debuutalbum verschijnt. Ik heb nu extra veel tijd om eraan verder te werken", zegt de man wiens muziek al meer dan 20 miljoen keer werd gestreamd.

Het zou een topjaar worden, maar het coronavirus zorgde ook bij Kenn Colt voor een zo goed als lege agenda. "Als resident speel ik normaal maandelijks in Club Versuz, maar sinds maart zijn daar de deuren gesloten en voorlopig is er geen toekomstperspectief, en weten we dus niet wanneer we er terug kunnen beginnen. De buitenlandse festivals zijn verplaatst naar volgend jaar, net als de meeste van mijn opdrachten."

Een lichtpunt is morgenavond, want dan speelt Kenn Colt op Green Fields, de sprookjesachtige Tomorrowland-camping DreamVille die uitzonderlijk werd opgezet in het Durbuy van Marc Coucke. Het 35 hectaren tellende domein is omgebouwd tot een luxueuze glamping die de festivalsfeer uitademt. "Normaal stond ik dit weekend opnieuw in Boom op het podium, maar nu rijden we naar de andere kant van het land voor wat voorlopig mijn enige dj-set is deze zomer. Na maanden inactiviteit is dit iets waar ik zo hard naar uitkijk. Voor mij is de connectie met een publiek goud waard, want hoe ze reageren op mijn muziek draagt bij in mijn verdere ontwikkeling als producer. Als mijn muziek speelt kijk ik naar hun reacties. Dat 'dansen' is morgen beperkt tot elk in zijn of haar bubbel, maar ik weet zeker dat het voor mij en mijn collega-dj Regi een unieke ervaring wordt. We gaan voor een magische, onvergetelijke avond!"


› Gepubliceerd vrijdag 17 juli 2020 om 16:19 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook