Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Ontdek Helen met single How We Feel

Warner Music Benelux stelt je voor aan Helen, onze nieuwe signing in samenwerking met Classic Releases. Helen is delicaat en authentiek, ze houdt de balans tussen een zachte, luchtige stem en zwoele popmelodieen. Hoewel ze in Brussel woont, studeerde ze af aan het Conservatorium van Muziek in Groningen (Nederland) en Berklee (Verenigde Staten).

Daarna maakte ze snel naam als songwriter voor internationale bands terwijl ze haar eigen muzikale horizonten verkende. Zo kreeg ze de kans om mee te werken aan singles van Kid Noize en Alex Germys, leende ze haar stem aan 'Feel' van de Britse artiest Curbi en aan 'Beautiful' van Todiefor, en rapte K1D op haar eigen nummer 'Wild Roses'.

Helen over haar loopbaan als songwriter: "Life as a songwriter can be quite demanding both on a spiritual and practical level. You have to give a lot and I personally put a piece of me in every song I write even if it's for other artists, or other projects. So it's important to keep my voice alive, to remain connected to myself and having my own project as an artist is the only way to do it."

In de voorbije twee jaar bracht Helen tal van singles uit en 2 EP's. Haar eerste EP 'In Another Place' telt meer dan 20 miljoen streams. Met haar muziek hoopt Helen dat ze mensen kan inspireren om zichzelf te uiten terwijl ze zichzelf blijven en een inspiratie kan zijn voor iedereen die een loopbaan in de muziek wil beginnen.

Haar eerste grote live-ervaring was op het podium van Eurosonic Festival in 2018. Daarna kreeg ze de kans om voor FKJ te openen in de Botanique in Brussel en gaf ze een concert in de Schaklewell Arms in Londen in december 2019.

Helen stelt haar eerste single voor onder het Warner-label, het melancholische, 'How We Feel', dat ze schreef tijdens de lockdown. Helen over 'How We Feel': "Love is a paradox. You need to be disconnected in order to connect with somebody and the most important thing of all is being present. The night that we wrote it, me and my friend Bastien wanted to embody something emotional and honest: no pressure, no worries, not trying to figure it out, just living the moment."


› Gepubliceerd zondag 26 juli 2020 om 09:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook