Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Instagram & TikTok-museum 'SMILE SAFARI' opent in hartje Brussel

Op zondag 2 augustus opent 'Smile Safari', Belgie's instagrammable museum, de deuren in het centrum van Brussel. Het Instagram & TikTok-museum verhuist naar Anspach Shopping aan het Muntplein en de Nieuwstraat. Het wordt niet langer een pop-up maar een meer permanente vestiging tot zeker begin 2021 voor het maken van creatieve foto's en interactieve TikTok-video's.

Terug na een succesvolle eerste editie

Smile Safari mocht zich vorig jaar met meer dan 30 fotogenieke settings de grootste Instagramtentoonstelling van Europa noemen. Maar liefst 25.000 bezoekers gingen op fotojacht in de kleurrijke wereld van Smile Safari. Dit jaar wordt dat uitgebreid met verschillende nieuwe installaties, videowalls voor TikTok'ers en een centrale ligging in Brussel centrum. Ook in deze editie is de bezoeker het kunstwerk, en zijn de installaties en 'backdrops' er om de mooiste, grappigste en meest originele foto's te trekken en video's te shooten van jezelf en je vrienden en familie.

Mix van oud & nieuw

Kon je er vorig jaar niet bij zijn? Niet getreurd: naast een heleboel nieuwe installaties, krijgen ook de topinstallaties van vorig jaar een plaats in de tentoonstelling, weliswaar in een nieuw jasje gestoken. Je kan er genieten van Staycation Island, karaoke-challenges aangaan, in een coronaproof (zeep)ballenbad springen en dansen in de discoroom. Net zoals tijdens de eerste editie werkten verschillende Belgische artiesten mee aan de inkleding, om er een totaalervaring van te maken.

Hannes Coudenys (mede-organisator van Smile Safari, zaakvoerder van creatief agency Hurae): "Alle decors zullen er lekker flashy uitzien, maar sommige zijn perfect voor video's. We willen immers nog meer inzetten op TikTok want die app ontploft helemaal, en niet alleen bij kinderen. Zo is er een nieuwe spiegelillusie-kamer waar je fantastische video's kan nemen, een karaoke-booth en een vrolijke hamerkamer. Maar verwacht zeker ook ballenbaden en schommels. Het gaat weer pure fun zijn."

Een veilige safari


Met de uitbarsting van Covid-19 dreigden de zomerplannen voor Smile Safari in het water te vallen. Via een aantal aanpassingen is de organisatie erin geslaagd om toch een coronaproof versie te maken van ons Instagram- en TikTok-museum.

Dieter Veulemans (mede-organisator van Smile Safari & zaakvoerder van brand activation agency CityCubes): "Door Corona hebben we onze plannen moeten herzien, maar toen we de kans kregen om een groot pand in Anspach Shopping over te nemen, hebben we niet geaarzeld. Het is een unieke locatie in het commerciele hart van Brussel. Elk jaar komen 5 miljoen mensen langs in het shoppingcenter, dagelijks zijn er zo'n 18.000 bezoekers. We zijn heel blij met die visibiliteit voor Smile Safari en onze partners. We plannen om hier zeker tot in 2021 te blijven. Dat geeft ons ook meer bewegingsruimte in tijden van corona. We hebben met onder meer het 'Disinfect'-systeem alvast de nodige maatregelen getroffen om er een veilige beleving van te maken."

Er zijn duidelijke regels opgesteld waar bezoekers zich aan moeten houden: afstand houden tussen groepjes, pijlen op de grond volgen en enkel je mondmasker afzetten voor een foto zijn vaste prik. Ook het ballenbad en andere moeilijk te ontsmetten installaties zijn aangepast aan de nieuwe realiteit of werden achterwege gelaten. Bovendien worden alle ruimtes regelmatig gedesinfecteerd en zullen er hostessen rondlopen om na te gaan of de maatregelen door iedereen worden gerespecteerd.

Het belooft in elk geval weer een ware ontdekkingstocht te worden met heel wat verrassende decors. Het 'Disneyland' voor de Instagram- en TikTok-generatie is een toffe uitstap in het hart van ons land, die je in je eigen bubbel met vrienden, familie en zelfs grootouders kan doen. Wist je trouwens dat selfies delen op sociale media je gelukkiger doen voelen? Zeker als die veel likes en positieve reacties opleveren. Wees dus creatief, amuseer je en scoor zoveel mogelijk 'vind-ik-leuks'!

Info en tickets

Vanaf 2 augustus in Anspach Shopping, Anspachlaan 24, 1000 Brussel.
Smile Safari is elke dag open van 10u tot 18u. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website www.smilesafari.be.


› Gepubliceerd dinsdag 28 juli 2020 om 09:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook