Sterrennieuws
Boek | Vlaanderen

› Toni Coppers viert nieuwe reeks rond Alex Berger met feestelijke heruitgave van De zaak Magritte

Meer dan 150.000 exemplaren van de Liese Meerhout-boeken gingen al over de toonbank. Toni Coppers is de sympathieke commissaris nog lang niet beu, maar na het schrijven van Val werd het voor hem duidelijk: hij zou vanaf nu twee thrillerreeksen schrijven.

Een reeks over een man, en een over een vrouw. Het wisselen tussen deze twee hoofdpersonages geeft Coppers extra zuurstof en houdt hem scherper dan ooit.

Om te vieren dat er rond de eigenzinnige prive-detective Alex Berger een nieuwe reeks komt, krijgt De zaak Magritte nu een nieuwe look. In deze thriller uit 2017 verscheen Alex Berger voor het eerst, en het boek werd ook in het Frans vertaald als L'affaire Magritte.

Het boek werd een hommage aan schrijver Georges Simenon en zijn legendarische personage Maigret. Alex Berger is niet dezelfde rust gegund als de gelukkig getrouwde Maigret, maar je zal bij het lezen van De zaak Magritte wel eens glimlachend aan Maigret en aan Parijs denken.

De thriller is daarnaast ook een ode aan de schilder Magritte. De meeste mensen weten niet dat de surrealist een grote fan was van spannende boeken. Zo las hij heel graag Edgar Allen Poe en Maigret. Referenties naar die twee zitten subtiel verborgen in De zaak Magritte.

Wie Alex Berger (na Val te hebben gelezen) nog beter wil leren kennen, weet dus wat te doen aan het zwembad deze zomer!

"Alex Berger is me vanaf mijn eerste pennestreken heel dierbaar geworden. Een eigenzinnig man, sterk en kwetsbaar tegelijk. Hij is een blijver," vertelt Toni Coppers aan Sterrennieuws.

Het verhaal van De zaak Magritte...

Het leven van Alex Berger, ex-chef van de Moordbrigade, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille omkwam bij de terroristische aanslagen in Parijs. Ze werd neergeschoten op het terras van bar Le Carillon. Alex had erbij moeten zijn maar miste die avond de trein. Sinds hij haar verloor, is hij een man zonder hoop: hij drinkt te veel en geeft nergens nog om. Zijn nachten worden gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin Camille hem smekend komt vragen waarom hij niet bij haar was, waarom hij haar niet gered heeft.

Wanneer zijn ex-collega's op een dag zijn hulp inroepen bij een vreemde moordzaak, weigert Berger aanvankelijk iedere medewerking. Hij wil met rust gelaten worden. Zijn schuldgevoel is huizenhoog. Sara Cavani, een jonge inspecteur, trekt hem langzaam over de streep. Hoe vaker de moordenaar toeslaat, hoe groter Bergers obsessie met de zaak wordt: dit keer wil hij de trein niet missen.

Als hij in het spoor van de moordenaar wordt meegesleurd naar Parijs, bereidt Alex Berger zich voor op de ultieme confrontatie. Daar, in de stad van zijn vermoorde vrouw, zal hij zijn eigen demonen onder ogen moeten zien...

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zijn thrillers werden reeds veelvuldig bekroond met de Hercule Poirot juryprijs en meerdere publieksprijzen, waaronder de VRT LangZullenWeLezen Trofee. Zijn thrillers met Liese Meerhout werden verfilmd in de reeks 'Coppers' voor VTM.

Coppers staat bekend om zijn ingenieuze plots en doorgedreven psychologische karaktertekeningen. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed, mensen als u en ik. Net daarom is Coppers zo'n bijzondere auteur.


› Gepubliceerd dinsdag 14 juli 2020 om 10:40 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook