Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Multatulitheater presenteert nieuwe seizoen

Het 35ste speelseizoen van Multatulitheater start zoals gepland op zaterdag 12 september!. Door de Covid-19 crisis zien zij zich wel genoodzaakt de werking aan te passen aan de situatie. Voor de eerste productie 'Pokeren voor Australie' wordt de theaterzaal herschikt naar 45 plaatsen, dat is helft van het normale aantal. Daardoor zullen de stoelen verder uit elkaar staan, de tafeltjes blijven aanwezig. Vanaf het tweede stuk 'Pas op voor de kleine' hopen zij terug de normale zaal te kunnen aanbieden. Ze vragen aan alle toeschouwers om een mondmasker te dragen voor, tijdens en na de voorstelling. Het is dus belangrijk dat u thuis al wat oefent in het lachen met mondmasker!

Pokeren voor Australie

van 12/9/20 tot 31/10/20: van Francois Scharre, vertaling/bewerking Guy Keeren, creatie, regie Thomas De Wit

Michel heeft een klein probleempje, hij pokert wel eens. Alleen niet zo heel goed, want op een avond verliest hij 12 000 euro aan een Siciliaan met een kwalijke reputatie die het geld heel snel wil krijgen. Daar komt nog bij dat zijn echtgenote Yolande een hekel heeft aan gokspelen en ze vermoedt dus helemaal niet dat Michel speelt. De Siciliaan komt bij hem thuis om het geld op te halen en Michel stelt hem voor als een oude kameraad uit het leger. Dus nodigt Yolande hem uit voor het diner 's avonds. Er zijn 's avonds nog andere gasten: hun dochter, hun beste vriendin politiecommissaris en de ietwat dove grootmoeder Raymonda komt ook onverwacht op bezoek. Jozefina, de niet echt vriendelijke meid des huizes, zorgt voor het eten. Dus worden Michels leugens alsmaar straffer en straffer. Hoe gaat Michel zich uit deze situatie redden? Of komt er onverwachte hulp?

Een nieuwe schitterende komedie van de auteur van 'Daar zijn kosten aan!'

Met o.v. Sabine Loonis, Eric Van Hal, Gert Marien, Helena Rothheut, Veerle Quirynen, Roos Joris, Vera Van Arkkels

Pas op voor de kleine


van 21/11/20 tot 16/1/21: van Paul Coppens, regie Rene De Cort

Mats Dielens is een bijzondere baby. Hij heeft het M.U.S.H.B.-syndroom. Dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij zelf uitgevonden, trouwens. Hij ziet en hoort alles, observeert alles en iedereen, slaat het op in zijn koppeke en verwerkt het . Maar vooral: hij kan het niet laten om commentaar te geven. En hoe!! Klinkt het niet, dan botst het. Alleen...voor zijn ouders, grootouders en iedereen die op bezoek komt, ziet hij er uit als een gewone, schattige baby. In zijn eerste levensjaar gebeurt er dan ook heel wat ten huize Dielens. Hij maakt de liefdesperikelen van de grote mensen mee en die zijn best amusant. Mama en papa, oma en opa, de babysit, de vriendinnen van mama... ze passeren allemaal de revue met hun -geestige- gedrag. En zelfs als baby moet Mats geregeld ingrijpen om alles onder controle te houden....
Een ongelooflijk geestige komedie want u als publiek hoort natuurlijk wel wat Mats allemaal te vertellen heeft!

Met o.v. Dirk Mortelmans, Marleen Jacobs, Willy Ngala, Chris Wils, Harry de Kok, Inge Nys, Nathalie Verbeure e.a.

Blind Getrouwd

van 6/2/21 tot 3/4/21: van Jeroen Maes, regie Ludo Hoogmartens

Martin en Francine maken zich grote zorgen over het liefdesleven van hun dochter Griet. Steeds komt ze thuis met een jongen die niet echt naar de zin is de twee nogal kieskeurige ouders. Maar deze keer schijnt ze toch de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Een degelijke Vlaamse jongen, advocaat in spé, dit kan niet fout gaan.Klein detail.....hij is blind. Martin en Francine zijn in alle staten en willen een 'blinde trouw' koste wat kost vermijden. Buurman, klusjesman en fervente visser Roger moet hierbij helpen.

Weer een schitterende komedie van de auteur van o.a. 'De Quaghebeurs'

Met o.v. Eddy Horemans, Danielle Van de Vel, Saskia Akkermans, Peter Goetghebeur en Guy Keeren

Bedankt lieve ouders

van 21/4/21 tot 19/6/21: van Yves Caspar, regie Tom De Beckker

Lisette en Gust zijn 45 jaar getrouwd. Hun oudste dochter Martine nodigt haar broer Laurent en haar zuster Astrid met haar man Rudi uit op een avond om samen plannen te maken voor een verrassingsfeest. Maar Lisette en Gust zorgen zelf ook voor een verrassing als ze dezelfde avond onverwacht op bezoek komen bij Martine en haar man Marc. De plannen voor een groot verrassingsfeest lijken in het water te vallen. Dan maar een gewoon feest! Een gewoon feest vol grote verrassingen, hele grote verrassingen!

Een nieuw stuk van de auteur van 'Jezus,Maria,Jozef'!

Met o.v. Rita Provo, Linda Vernie, Andy Van Mol, Willy Ngala, Jos Van Ham, Roos Joris e.a.

Info en tickets

De inkomprijzen wijzigen niet. Een abonnement voor 4 voorstellingen kost 45 euro. Vernieuwen van een abonnement of een nieuw abonnement bestellen kan telefonisch (do 17-19 u 03 231 68 14) of via 'abonnementen@multatulitheater.be'.

Vanaf 9 juli kan iedereen online reserveren voor de 1ste productie 'Pokeren voor Australie'. Voor de andere voorstellingen moet u nog even geduld hebben.

Online reserveren kan 24u/24 en 7d/7. De inkomprijzen zijn 14 euro (incl. 1 euro reservatiekost) voor een standaardticket en 13 euro (incl. 1 euro reservatiekost) voor een kortingsticket (groepen 20+, -26j. en +60j). De betaling loopt via pay.be, veilig en betrouwbaar. Dit is de allergemakkelijkste manier om te reserveren, u bent 100% zeker dat uw tickets betaald zijn,u krijgt immers een bevestiging en de tickets zullen klaarliggen aan de kassa.

Telefonisch kan het ook elke donderdag tussen 17 en 19u op ons vast nummer 03/231.68.14.


› Gepubliceerd maandag 6 juli 2020 om 15:49 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook