Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Einde voor echt Antwaarps teater: eerste van een reeks Corona-slachtoffers?

Een choque in het theaterlandschap, want er viel bijzonder tragisch nieuws in onze mailbox. Het echt Antwaarps teater houdt op met bestaan. Na 39 jaar houden Ruud De Ridder en echtgenote Nicole het voor bekeken. Reden: de Corona-crisis. "Zonder mijn vrouw Nicole het nog moeilijker hebben vandaag", vertelt Ruud aan Sterrennieuws.

Dit staat de lezen op de website van het theatergezelfschap:

Lieve mensen,

Dit is geen eenvoudig bericht.

Net voor het veertigste speelseizoen van ons echt Antwaarps teater moeten wij helaas de beslissing nemen de activiteiten van ons theater te stoppen.

Het Coronavirus heeft ons de nek om gedaan!

De verkochte tickets voor de voorstellingen van de maand mei die verplaatst werden naar september zijn ontoereikend om alle kosten te kunnen betalen.

Er kunnen ook geen nieuwe tickets meer aangenomen worden vanwege de beperking van het aantal toeschouwers in de zaal. Bovendien is de interesse zeer laag omdat het publiek blijft afwachten.

Over onze voorstellingen op verplaatsing hebben we ook nog geen enkele zekerheid.

Nicole en ikzelf zijn er het hart van in maar we zijn gedurende deze hele lockdown moe gestreden en uitgeput van het nadenken over oplossingen. We hadden, na de sluiting van onze eigen zaal, gehoopt zorgeloos onze reisvoorstellingen en onze twee reeksen in de Arenberg te kunnen blijven brengen. Corona heeft daar anders over geoordeeld!

Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg. We moeten er nu voor zorgen dat onze gezondheid niet verder in het gedrang komt.

Wat betreft de door U aangekochte tickets voor 'Wie Zal Het Zeggen? Ik Zeker Niet!'. Indien gewenst schrijven wij dit bedrag volledig of deels terug over op uw rekening. Voor ons betekent het terug betalen van al die tickets een geweldige financiële aderlating, voor de meesten onder U betekent dit een kleine som.

Indien u dit niet terug betaald wilt, danken wij U daarvoor uit het diepste van ons hart en helpt U ons de nog openstaande rekeningen en lopende kosten die nog volgen te kunnen betalen. Wij danken U van harte voor uw trouwheid als toeschouwer van het echt Antwaarps teater en zijn er fier op dat wij U sinds 1981, al die jaren plezier hebben mogen verschaffen.

Met al onze sympathie en vriendschap,

Ruud & Nicole en onze volledige EAT - ploeg


› Gepubliceerd zaterdag 6 juni 2020 om 06:05 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook