Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Vlaamse versie van musical Legally Blonde verhuist naar Theater Elckerlyc vanaf 17 september 2021

Het wordt een seizoen langer wachten op Ianthe Tavernier, Karel Deruwe, Anne Mie Gils en Line Ellegiers die door de Covid-19 maatregelen een nieuwe speelkalender opstelden voor deze heerlijke romcom-musical.

BSO-producties is genoodzaakt de Vlaamse versie van de hitmusical Legally Blonde in het Zuiderpershuis in Antwerpen te verplaatsen naar een nieuwe speelperiode in seizoen 2021 en een nieuwe locatie, nl. Theater Elckerlyc te Antwerpen. Wegens de vele onzekerheden n.a.v. de Covid-19 maatregelen is het onmogelijk voor cast en crew om zich voldoende en veilig genoeg voor te bereiden op de voorziene première van dit jaar. Daarom besliste het productiehuis om een aantal knopen door te hakken.

Manu Jacobs (artistiek leider): "Het succes van theater, van musical en dus ook van LEGALLY BLONDE is gebaseerd op het "samen beleven". U die als publiek samen iets beleeft dat onze cast op podium samen beleeft en vooral... wij allen die dat samen beleven. Vooraleer we terug samen kunnen beleven, moeten we daar zin in hebben en moet dat vooral in alle veiligheid kunnen gebeuren. Daarnaast hebben we een fantastische cast en crew voor u klaar staan, maar krijgen deze door de Coronacrisis helaas nu de kans niet om zich degelijk voor te bereiden. We nemen deze beslissing dan ook halvelings met spijt, maar tegelijk met heel veel "goesting" om u in september 2021 in Theater Elckerlyc te mogen verwelkomen!"Houd u gezond en gelukkig!"

Wie reeds in het bezit is van een kaartje wordt gecontacteer voor het herboeken van dit ticket naar een moment in de speelperiode van 2021 in Theater Elckerlyc.

Ianthe kijkt met plezier uit naar deze hoofdrol: "Ik heb ja gezegd tegen deze rol omdat ik het een fantastische musical en rol vind. Vooral de muziek spreekt me enorm aan: hele catchy songs! Op bepaalde puntjes herken ik mezelf in haar, zoals interesse in fashion bijvoorbeeld. Zij is wel nog een paar gradaties extremer daarin. Maar ik hou enorm van het vrolijke in haar karakter, want dat ben ik zelf ook wel. Als ik een quote zou moeten geven die helemaal bij Elle Woods past, dan is het deze: je leeft maar een keer en ik vind dat je alles uit het leven moet halen wat maar kan en dat je vooral jezelf moet blijven."

De voorstellingen zijn van 26 september tot en met 11 oktober 2020 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

MANU JACOBS, REGISSEUR EN PRODUCENT VAN BSO PRODUCTIES IS IN DE WOLKEN MET ZIJN HOOFDCAST

"Ik ben enorm tevreden met de cast die we hebben kunnen samenstellen. Stuk voor stuk mensen waar ik graag mee werk en waar ik 200% in geloof voor de rollen waarin ze gecast zijn. Ianthe Tavernier (Elle) en ik kennen elkaar al 20 jaar, van samen als kind in de Vlaamse Opera te zingen. We kwamen daar eigenlijk niet zo goed overeen, als ik daar nu terug over nadenk (lacht). Maar nu, 20 jaren ouder en een beetje wijzer, klikt het erg goed. Ik heb veel respect voor wat ze doet en wilde al enkele jaren met haar samenwerken. Met LEGALLY BLONDE deed die kans zich perfect voor, dus ik ben erg blij dat ze ja heeft gezegd!"

Verder zijn de opvallendste namen in de hoofdcast:

KAREL DERUWE ALS PROFESSOR CALLAHAN
ANNE MIE GILS ALS PAULETTE
LINE ELLEGIERS ALS BROOKE WYNDHAM
LARS CUYNEN ALS EMMET
MICHAEL LIMPENS ALS WARNER

LEGALLY BLONDE: EEN HILARISCHE EN ONTROERENDE MUSICALKOMEDIE

She's back!! Dé blondine der blondines, de fashion queen die nooit uit de mode geraakt, de chihuahuabazin waar menig hondje jaloers op is!! Elle Woods komt naar Antwerpen en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit. In de naam van de liefde gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocate en zwemt ze als een goudvis met Pradaschoenen doorheen de haaienwereld. Elle Woods heeft alles wat ze wil hebben: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een ideale prins op het witte paard die haar weldra ten huwelijk zal vragen... Of toch: dat denkt ze! Wanneer haar vriend Warner op z’n knie zou moeten gaan met een ring in zijn hand, besluit hij toch om zijn geluk te zoeken in zijn studie Rechten. Elle besluit dan maar om zich een weg te werken naar dezelfde universiteit als Warner en slaagt daarin. Daar aangekomen, blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit... Elle moet zich dagelijks opnieuw bewijzen, maar toont dat jezelf zijn nooit uit de mode geraakt!

Een hilarische komediemusical die tegelijk ook ontroert! Met live orkest!

PRAKTISCHE INFO: LEGALLY BLONDE


Deze productie speelt vanaf zaterdagavond 17 september tot en met zondag 26 september 2021 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Vrijdagavond 17 september 2021
Zaterdagavond 18 september 2021
Zondagmiddag 19 september 2021
Vrijdagavond 24 september 2021
Zaterdagavond 25 september 2021
Zondagmiddag 26 september 2021

De ticketverkoop loopt via Ticketbalie (via www.bso-producties.be). Je kan ook tickets bestellen via het call center. Het call center is open van ma t/m vr 10u00 tot 18u00.

Telefoonnummer call center: 070 691 002*
(* max. 0,30 euro per minuut).

Prijzen (excl. reserveringskost):
Categorie 3: 25,50 euro
Categorie 2: 31,50 euro
Categorie 1: 36,50 euro
VIP: 46,50 euro (incl. programmaboek, introductie, gratis consumptie, aandenken)


› Gepubliceerd vrijdag 8 mei 2020 om 14:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook