Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Telefacts zendt reportage over Julie Van Espen toch uit

Precies 1 jaar geleden werd Julie Van Espen vermoord. Naar aanleiding hiervan zou Telefacts vorige week dinsdag een reportage uitzenden waarbij ook speurders hun persoonlijk relaas van de fatale uren gaven. Maar nadat de advocaten van Steve Bakelmans ermee dreigden een klacht in te dienen tegen de twee speurders, besloot Telefacts de reportage niet uit te zenden om de speurders te beschermen tegen een eventuele klacht.

Telefacts heeft nu toch besloten om de reportage uit te zenden bij VTM. "We vonden het absoluut nodig om de reportage alsnog te brengen", zegt Jonas Muylaert, Chef Telefacts. "We hebben de speurders uit de reportage gehaald, om er zeker van te zijn dat ze niet vervolgd kunnen worden. We hebben de voorbije dagen overlegd met politie en parket. Nu is er voor ons geen enkele reden meer om de reconstructie niet te brengen.”

Zo is in de reportage de nonkel van Steve Bakelmans te zien, die voor het eerst op beeld getuigt. "Steve vertrouwde me ooit toe dat hij geen mens was om los te lopen. Hij voelde zich altijd onderdrukt. Eigenlijk is hij nooit gelukkig geweest." Jean-Pierre Bakelmans praat onomwonden over de jaren voor de moord, toen Steve Bakelmans bij hem inwoonde: "Heel de familie had van hem afstand genomen. Wij hadden dat misschien ook moeten doen, maar we zijn lang naief geweest."

Vandaag, dinsdag 5 mei, om 21.35 bij VTM


› Gepubliceerd dinsdag 5 mei 2020 om 08:45 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zaterdag 12 september 2020 om 08:37 uur

› Streamz lanceert op maandag 14 september

donderdag 3 september 2020 om 10:20 uur

› Nieuw op Canvas: Een zomer als geen andere met Rudi Vranckx

zondag 30 augustus 2020 om 14:28 uur

› Staande ovatie voor Baba Yega bij Holland's Got Talent


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook