Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Henri PFR lanceert nieuw nummer Lockdown Music met inbreng van honderden fans

De opgelegde quarantaine en social distancing hebben geen effect op de creativiteit van de bekende Brusselse DJ Henri PFR. Na een oproep tot mobilisering op social media reageerden honderden fans door hun muziek door te sturen. Hierdoor ontstond Lockdown Music, een nummer geproduceerd in samenwerking met R.O. en de Britse zangeres Raphaella.

Kijken


WANNEER LOCKDOWN RIJMT OP ARTISTIEKE CREATIVITEIT...

Op 18 maart, de eerste dag van de lockdown in Belgie, lanceerde Henri PFR een oproep via sociale media en nodigde hij zijn volgers uit om actief deel te nemen aan het maken van een nummer met geluiden uit het dagelijkse leven.
Anderhalve maand later onthult de DJ "LOCKDOWN MUSIC", een nummer gecomponeerd met de Belgische producer en muzikant R.O. en de Britse zangeres Raphaella. Na de hits "UNTIL THE END" en "LOVING MYSELF" is dit de derde samenwerking tussen Raphaella en Henri PFR.

In totaal werden 120 mensen van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar gebracht in een mozaiek van beelden. Het resultaat werd vanmorgen online geplaatst.

"Het doel van dit project is een positief antwoord te geven aan onze volledig nieuwe manier van leven ten tijde van deze lockdown. Ik was verrast door het enthousiasme van de honderden fans die me vanuit alle hoeken van de wereld hun video's opstuurden. Uiteindelijk werden meer dan 120 geluiden in het nummer gesampled en geintegreerd. Ondanks de lockdown en de social distancing, is dit een unieke herinnering die we samen hebben gecreeerd", legt Henri PFR uit.

EEN UNIEKE EN TEGELIJK SOLIDAIRE ACTIE

Als ambassadeur van Unicef Belgie heeft Henri PFR beslist om alle rechten van "LOCKDOWN MUSIC" aan het Belgische consortium 12-12 te schenken. Dit consortium groepeert zeven grote humanitaire organisaties (Caritas International, het Belgische Rode Kruis, Handicap International Belgie, Dokters van de Wereld, Plan International Belgie, Oxfam Solidariteit en UNICEF Belgie) die over gespecialiseerde urgentieteams beschikken en deel uitmaken van internationale netwerken wat een snelle en doeltreffende hulpverlening over de ganse wereld mogelijk maakt.


› Gepubliceerd woensdag 6 mei 2020 om 10:39 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook