Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Muzikale zomerkomedie Den Hippodroom wordt verplaatst naar zomer 2021

Voor het eerst in vijf jaar zal Het Achterland geen zomerkomedie spelen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Gezien de verlenging van de maatregelen omtrent COVID-19 is het niet mogelijk om een nieuwe productie tijdig klaar te krijgen. Bijzonder jammer, want het gaat nota bene over onze jubileumproductie. Alle voorstellingen worden verplaatst naar de zomer van 2021.

Deze zomer zou productiehuis Het Achterland resoluut de kaart van de revue trekken... Eentje met de grandeur uit de jaren 20. Scenarist en regisseur Jeroen Maes liet zich inspireren door 1 van de revue-tempels van weleer in Antwerpen. Sam Verhoeven componeerde de bijhorende sound track. Maar het publiek zal nog even geduld moeten oefenen. Ron Cornet, Luc Caals, Vicky Florus, Frank De Kaey, Daisy Thys, Hans Peter Janssens en Charlotte Campion plaatsen hun plannen dus een jaartje in de koelkast, met spijt in het hart. Maar in 2021 zal Den Hippodroom majestueus herrijzen in Het Fakkeltheater. Daar gaan we voor!

REEDS TICKETS?

Iedereen die in het bezit is van tickets zal in de loop van de komende weken per mail of telefoon gecontacteerd worden door het Fakkeltheater. Het theater vraagt met aandrang om niet zelf contact op te nemen.

Tickethouders zullen gratis omgeboekt worden naar een voorstelling naar keuze, of zullen een voucher aangeboden krijgen ter waarde van het bedrag van hun tickets. Deze vouchers blijven onbeperkt geldig.

STEUN DE THEATERMAKERS

Deze crisis is een mokerslag voor elke sector, ook de culturele sector wordt hard getroffen.

U kan – geheel vrijblijvend - theatermakers steunen door geen voucher of omboeking te vragen. Alle kleine beetjes kunnen helpen om deze crisis te overleven.

HET ACHTERLAND MOET HELAAS NOG EEN JAARTJE WACHTEN OM ZIJN JUBILEUMPRODUCTIE IN DE VORM VAN EEN MUZIKALE KOMEDIE TE "SHOWEN" AAN HET THEATERPUBLIEK

Na hartverwarmende komedies zoals Viva Minerva, Cafe Beveren, De Sinksenfoor en 't Strand van Sint-Anneke krijgt het publiek voor het eerst een muzikale komedie voorgeschoteld. Natuurlijk zal Den Hippodroom ook het succesvolle DNA hebben van Het Achterland, nl. nostalgisch, heerlijk zorgeloos, met liefde gemaakt en een mooi eerbetoon aan een Antwerps monument, deze keer dus de voormalige revue-tempel De Hippodroom.

DEN HIPPODROOM - EEN MUZIKALE KOMEDIE OVER DE REVUE-TEMPEL VAN WELEER
Zomer 1920, de revue-tempel 'Den Hippodroom' op het Antwerpse-Zuid likt nog steeds zijn wonden na de verwoestende brand in maart van dat jaar. Alle kostuums, decors en zo goed als het hele interieur is in de brand gebleven. Er wordt echter met man en macht gewerkt aan de wederopbouw. Den Hippodroom moet en zal in november openen met een nieuwe revue getiteld 'Hallo, hier zijn we weer'!

Het publiek is getuige van de voorbereidingen naar de première toe, de verwoede pogingen om goeie acts te vinden, het aantrekken van nieuwe artiesten enz. Maar wat vinden de vaste waarden van Den Hippodroom hiervan? Een ding staat vast: er wacht directeur Fernand Wijnans en de muzikale leider Alfons van Beylen een zware taak. Slagen zij erin weer volle zalen te trekken met hun nieuwe revue? Het antwoord komt het publiek te weten in deze heerlijke, nostalgische komedie.

Kleurrijke personages, komische verwikkelingen en muzikale pareltjes... het zit allemaal in 'Den Hippodroom', een komedie badend in de sfeer van de jaren '20.

Info en tickets


DEN HIPPODROOM is een productie van vzw Het Achterland
www.hetachterland.be

Geschreven en geregiseerd door Jeroen Maes

Cast :
Fernand Wijnans - Directeur van Den Hippodroom - Ron Cornet
Alfons Van Beylen - Muzikaal leider van Den Hippodroom - Luc Caals
Irma Bergmans - Artieste, Cabaretière - Vicky Florus
Luigi Montani - (Klassieke) Zanger - Hans Peter Janssens
Leonce Gaillard - (Klassieke) Zangeres en vaste waarde in Den Hippodroom - Daisy Thys
Omar Ahmed Bilal - Fakir/goochelaar - Frank De Kaey
Herlinde Faes - Aanstormend zangtalent - Charlotte Campion
en met show-ballet !

DEN HIPPODROOM speelt de hele zomer lang in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

NIEUWE DATA
2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 juli 2021 en 6, 7, 13 en 14 augustus 2021 om 20u00
4 juli 2021 om 19u00 (premiere)
11, 18, 25 juli 2021 en 1, 8 en 15 augustus 2021 om 15u00

Tickets: 29,00 euro
VIP: 39,00 euro (Inclusief reserveringskosten)

TICKETS op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036


› Gepubliceerd dinsdag 28 april 2020 om 14:45 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook