Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

Volgend op het de beslissing van de Veiligheidsraad wordt de 38e editie van Rock Herk, die binnen enkele maanden zou plaatsvinden, verplaatst naar vrijdag 16 en zaterdag 17 juli 2021.

"We zijn ervan overtuigd dat dit de enige en juiste beslissing is. De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, medewerkers en artiesten staat steeds voorop, meteen gevolgd door de kwaliteit en beleving van het festival. Na weken van onzekerheid werd duidelijk dat deze niet gegarandeerd konden worden."

Voor de eerste keer sinds de allereerste editie in 1983 zal er bijgevolg geen Rock Herk plaatsvinden in de zomer en dat is bijna niet te bevatten. In deze vreemde tijden vinden we het echter vooral onze taak om positief te blijven en ook op die manier naar de toekomst te kijken, want uitstel is geen afstel.

Wat betekent dit voor de affiche?

Er werden reeds heel wat artiesten bevestigd en aangekondigd voor de 38e editie van Rock Herk. We gaan ervan uit dat we deze artiesten grotendeels zullen kunnen behouden. De onderhandelingen hiervoor werden reeds opgestart. Daarnaast werden er ook heel wat geweldige artiesten bevestigd, maar nog niet bekend gemaakt. Ook hier zal te gepasten tijde over gecommuniceerd worden.

Wat betekent dit voor tickethouders?

Elke tickethouder krijgt de waarde van de verschillende tickets die werden aangekocht in een tegoedbon aangeboden. Deze tegoedbon kan gedurende twee jaren gespendeerd worden aan de verschillende Rock Herk producten (festivaltickets / food-drinktickets / campingtickets / …). Daarnaast wordt aan tickethouders ook de optie aangeboden om de aangekochte tickets volledig terugbetaald te krijgen, dit met uitzondering van de boekings- en servicekosten. De organisatie roept wel op om zoveel als mogelijk voor de optie van de tegoedbon te kiezen. Er werden reeds heel wat kosten gemaakt in functie van de editie van 2020 en op die manier kunnen deze toch gedeeltelijk overbrugd worden. Ten laatste eind juni mogen tickethouders een mail verwachten omtrent de praktische afhandeling.

"Dan rest er ons enkel nog op te roepen om de komende weken en maanden de maatregelen van de overheid te blijven volgen. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk terug genieten van de zomer samen met vrienden en familie, ook al zal dat dan zonder festivals zijn," klinkt het bij de organisatie.


› Gepubliceerd woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook